Έρχεται εβδομάδα «φωτιά» με τα βλέμματα καρφωμένα στις 20 Αυγούστου

132

«Πλούσια» από πλευράς οικονομικών εξελίξεων προμηνύεται η εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα και η οποία φέρνει ακόμη πιο κοντά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στις 20 Αυγούστου.

Τη Δευτέρα, λοιπόν, συνεδριάζει το Euroworking Group, προκειμένου να προετοιμάσει το Eurogroup της 12ης Ιουλίου. Και μπορεί η Ελλάδα να μην αποτελέσει το πρώτο θέμα  στην ατζέντα της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει έστω και μια μικρή αναφορά (συζήτηση) στο ελληνικό ζήτημα, μετά τη συμφωνία – πακέτο που «κλείδωσε» στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Παράλληλα τη Δευτέρα (και μέχρι την Τρίτη) στην Αθήνα θα βρεθεί ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί για σειρά επαφών με την ελληνική πλευρά, αλλά και για να μιλήσει, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Βουλής. Ο Μοσκοβισί έρχεται στην Ελλάδα, κομίζοντας μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ενόψει της εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο και των προσπάθειών της για επάνοδο στις αγορές.

Η ερχόμενη Πέμπτη (5 Ιουλίου) είναι επίσης μέρα με αυξημένο ελληνικό ενδιαφέρον, το οποίο θα φτάσει μέχρι την ολλανδική Βουλή. Εκείνη τη μέρα θα συζητηθεί στην ολλανδική Βουλή το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η εκταμίευση των δόσεων που συνδέονται με αυτή και οι αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιουνίου για το ελληνικό χρέος.

Πηγή: reporter.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ