Έρχονται 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο…διώχνουμε τους ιερείς για να πάρουμε τα “δικά” μας παιδιά

148

«Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική Συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σημείωσε ότι «στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι ότι με τη συμφωνία απελευθέρωνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να συμπληρώσει τις θέσεις αυτές μέσα στα επόμενα χρόνια. Όπως εξήγησε θα καλύψει κυρίως ανάγκες του κοινωνικού κράτους, όπως θέσεις γιατρών και εκπαιδευτικών.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να υποστηρίξουν αυτή την ιστορική πρωτοβουλία που διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες, ίσως την πιο περίπλοκη, στην ιστορία του ελληνικού κράτους».

Υποστήριξε ακόμη ότι τα εργασιακά ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών ή λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας δεν θίγονται σε καμία περίπτωση, ενώ αναφερόμενος στο ταμείο αξιοποίησης της εκκκλησιαστικής περιουσίας, ανέφερε ότι σε αυτό δεν θα ενταχθεί μόνο αμφισβητούμενη περιουσία, αλλά και άλλη περιουσία σε εθελοντική βάση.

Ερωτηθείς για τη θέση του κ. Καμμένου, ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι δεν έχουν λόγο οι ΑΝ.ΕΛ. να μην στηρίξουν τη συμφωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ