Ίστορική πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ για την Κροατία, 2-1 την Αγγλία

138

Την πρόκρισή της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει σήμερα η Κροατία, που επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 στην παράταση, στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Άγγλους, που μόλις στο 5ο λεπτό βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, με τον Τρίπιερ να εκτελεί υποδειγματικά το φάουλ, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σούμπασιτς.

Το γρήγορο γκολ αιφνιδίασε τους Κροάτες, που κινδύνευσαν να δεχθούν και δεύτερο τέρμα, όμως η πίεση των Άγγλων δεν απέδωσε καρπούς. Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματική, με καλύτερη στιγμή ένα δοκάρι του Κέιν στο 30΄, το οποίο όμως ήταν… ως μη γενόμενο, αφού ο Άγγλος επιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία ανέβασε την απόδοσή της, και στο 68’ ο Βρσάλκο έκανε τη σέντρα, ο Πέρισιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας με προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Από εκεί και πέρα, οι Κροάτες αύξησαν ακόμα περισσότερο την πίεση και στο 72’ ο Πέρισιτς και πάλι έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς μετά από λάθος της αγγλικής άμυνας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Από την άλλη, οι Άγγλοι έγιναν πιο κινητικοί με την είσοδο του Ράσφορντ στο παιχνίδι στο 74’, αντί του Στέρλινγκ, κι έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, όμως το νικητήριο γκολ δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Παρά την κούραση που βάραινε τα πόδια των ποδοσφαιριστών (ειδικά των Κροατών, για τους οποίους ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς που πήγε στην παράταση), στο πρώτο μέρος του επιπλέον χρόνου οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία: στο 99’ ο Βρσάλικο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Στόουνς, ενώ στο 105’ ο Πίκφορντ σταμάτησε τον Μάντζουκιτς με δύσκολη επέμβαση.

Όμως το γκολ ήρθε τελικά στο 109’, και ήταν για την Κροατία: με την άμυνα της Αγγλίας να πιάνεται στον ύπνο, ο Μάντζουκιτς βρήκε την ευκαιρία και με ωραίο σουτ νίκησε τον Πίκφορντ, κάνοντας το 2-1.

Το γκολ αυτό ήταν τελικά και το νικητήριο, και χάρη σε αυτό η Κροατία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, ενώ στον μικρό τελικό του Σαββάτου η Αγγλία και το Βέλγιο θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ