Αγαπητε Αλεξη, παραιτούμαι… ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Παυλόπουλου;

153

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινώσει-σύμφωνα με πληροφορίες-την παραίτησή του ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΠροκόπης Παυλόπουλος μετά την εθνική τραγωδία που προκάλεσε η πύρινη κόλαση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από νωρίς το πρωί δεν μπορούσε να διαχειρισθεί το μέγεθος της τραγωδίας μέσα του κι αυτό παρότι ο ίδιος ως Πρόεδρος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ>Antoine de Saint-Exupéry

Παρόλα αυτά τις τελευταίες ώρες έδωσε μια τεράστια μάχη με την συνείδησή του. Κι αυτό γιατί ευρισκόμενος στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα γνώριζε ότι για το μέσο πολίτη ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας αντιπροσωπεύει αυτό που λέμε Κράτος.

 

Ασε που ο ίδιος ως πρώην πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης Καραμανλή δεν φρόντισε να θωρακίσει την περιοχή, ούτε να στήσει ένα Πυροσβεστικό Σώμα της προκοπής. Πως είναι δυνατόν η τραγωδία της Ηλείας να μην έχει χαραχθεί στο DNA της Πολιτείας και του Κράτους ώστε οι μηχανισμοί του να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα για να μην μαθαίνουμε σήμερα σοκαρισμένοι τις συγκλονιστικές ιστορίες για μανάδες που θυσιάσθηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους χωρίς τελικά να τα καταφέρουν. Για παιδάκια που παρότι γνώριζαν ότι θα πεθάνουν ζητούσαν από τις μανάδες τους να μείνουν μακριά από την κόλαση.

Ολα αυτά σκεφτόταν ο έγκριτος Συνταγματολόγος και πάνω απ΄όλα άνθρωπος Προκόπης Παυλόπουλος και ένιωθε τα γόνατά του να λυγίζουν. Ηταν η ώρα κάποιος να αντικρύσει κατάματα την Ιστορία και να πει Εγώ Αναλαμβάνω την Ευθύνη μια και κανείς από τους κατσιαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνει. Και το έκανε, έστω και την ύστατη στιγμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ενας Πρόεδρος βγαλμένος από τα σπλάχνα της κοινωνικής Δεξιάς, η οποία στη ρότα που χάραξε ο Εθνάρχης δεν άφησε ευκαιρία να ρίξει μπετόν να πάει χαμένη. Ποια δάση, ποιες προστατευόμενες εκτάσεις, ποιο περιβάλλον; Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως υπουργός Δημοσίων Εργων ήθελε να αφήσει έργο. Και τα κατάφερε. Μια ολόκληρη γενιά αυθαιρετούχων και κορακιών γης ανδρώθηκε επί Καραμανλή του Εθνάρχη. Και δώστου οικοδομικοί συνεταιρισμοί πάσης φύσεως οργανισμών του κράτους και του παρακράτους. Ο Καραμανλής έρριξε τόσο μπετό στην Ελλάδα που το ρεκόρ του δύσκολα θα καταρριφθεί.

Ετσι μέσα από μια διαδικασία αυτοκάθαρσης ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξύπνησε νωρίς το πρωί στη κατοικία του στο Νέο Ψυχικό και στάθηκε μπροστά στον καθρέφτη. Στη συνέχεια γυμνός από τη μέση και πάνω άρχισε να αυτομαστιγώνεται σαν τον δολοφόνο του Κώδικα Ντα Βίντσι.

Αυτό δεν ήταν αρκετό για να γαληνέψει τη ψυχή του. Τηλεφώνησε στο πρωθυπουργό.

-Πρόεδρε, αγαπητέ Αλέξη, θα υποβάλλω την παραίτησή μου στον ελληνικό λαό. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε μια τέτοια τραγωδία κανείς μας να μην παραιτείται. Ακόμη κι αν οι πολίτες μας έχουν μεταβληθεί σε αμήχανες, άβουλες και άψυχες φορολογικές μηχανές εγώ δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να συνεχίσω να υποδύομαι τον Πρόεδρο μιας Δημοκρατίας που τρέφεται πλέον με το αίμα και τον πόνο των παιδιών της. Δεν μπορώ να αισθάνομαι ως πολιτικό βαμπίρ που τρέφεται από την οδύνη και την παραίτηση των συμπολιτών του…Αγαπητέ Αλέξη, παραιτούμαι…

Πηγή Πληροφοριών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ