Η αγκινάρα έχει κατακτήσει την καρδιά όλων, το ίδιο και η αγκιναρόπιτα, που πρώτη φορά δοκίμασα στην Τήνο, όπου και καλλιεργούνται οι μοναδικές τηνιακές αγκινάρες.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι έφτασα στην Τήνο, ο Χάρης μου σύστησε να δοκιμάσω οπωσδήποτε την αγκιναρόπιτα. Στην Κώμη, όπως μου είπε, αγαπάνε τις αγκινάρες και τις μαγειρεύουν με αρκετούς τρόπους, παραδοσιακούς και πιο σύγχρονους.

Η αγκινάρα είναι ένα δύσκολο λαχανικό αλλά με πάμπολλες ευεργετικές ιδιότητες. Στην Ελλάδα, δεν αποτελεί αγαπημένο λαχανικό και συνήθως τρώγεται αλά πολίτα, ένα λαδερό όπου οι αγκινάρες «παντρεύονται» με τον αρακά, το καρότο, τις πατάτες και αρωματίζονται με άνηθο.

Βέβαια, εδώ και αρκετά χρόνια έχουν κερδίσει έδαφος στην κουζίνα και, όντας πλέον κατεψυγμένες το μαγείρεμά τους, είναι πανεύκολη υπόθεση.

Ο Μάρτης είναι η εποχή της φρέσκιας αγκινάρας. Αν αγοράσεις ένα μπουκέτο, ξεκινάς το καθάρισμα και με λίγη υπομονή ανακαλύπτεις την περιβόητη τρυφερή της καρδιά.

Η συνεχεια εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *