Απίστευτο επεισόδιο :Ρατσιστόγερος τραμπούκισε ατιμώρητος έγχρωμη συνεπιβάτιδα σε πτήση της Ryanair (VIDEO)

105

 

“Μη μου μιλάς μια γαμημένη ξένη γλώσσα, άσχημη χοντρή αγελάδα” – Ρατσιστόγερος τραμπούκισε ατιμώρητος έγχρωμη συνεπιβάτιδα σε

 

Αρνούμενος να κάτσει δίπλα σε έγχρωμη γυναίκα, Βρετανός άνδρας της επιτέθηκε με ρατσιστικές ύβρεις, φτάνοντας ανενόχλητος στον προορισμό του, με την εταιρεία να ισχυρίζεται πως προέβη σε εκ των υστέρων καταγγελία στην αστυνομία.

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο από κινητό τηλέφωνο που τράβηξε επιβάτης της πτήσης της Ryanair από Λονδίνο προς Βαρκελώνη την Παρασκευή, που εμφανίζει έναν μη ταυτοποιημένο ηλικιωμένο  Βρετανό άνδρα να προσβάλλει με χυδαίες ρατσιστικές βρισιές έγχρωμη επίσης μεγάλης ηλικίας συνεπιβάτιδά απαιτώντας να αλλάξει θέση και να μην κάτσει δίπλα του. Μια γυναίκα επίσης έγχρωμη εμφανίζεται και του λέει “ποιος διάολο νομίζεις πως είσαι παλιόγερε;”, με εκείνον να συνεχίζει να εκτοξεύει προσβολές.

“Μη μου μιλάς μια γαμημένη ξένη γλώσσα, άσχημη χοντρή αγελάδα”, λέει στην γυναίκα που κάθεται δυο καθίσματα παραπέρα από εκείνον. Όταν ο νεαρός πίσω του του ζητάει ευγενικά να σταματήσει, εκείνος συνεχίζει ακάθεκτος “Θα συνεχίσω όσο μπορώ μ’αυτή την άσχημη μαύρη μπάσταρδη”. Λίγο μετά εμφανίζεται ένας αεροσυνοδός για να κατευνάσει τα πνεύματα, κι ένας άντρας ακούγεται να λέει “Πετάξτε αυτόν από το αεροπλάνο”. Τελικά, όχι μόνο η κυρία άλλαξε θέση, ουσιαστικά δηλαδή τιμωρήθηκε κι από πάνω, αλλά και ο  δράστης  έφτασε κανονικά στον προορισμό του.

Ο Ντέιβιντ Λόρενς, που τράβηξε το βίντεο, ανέφερε στο ραδιόφωνο του BBC πως έχει δει αεροπλάνα να προσγειώνονται και να εκδιώκουν επιβάτες καλώντας την αστυνομία για μικρότερης σημασίας περιστατικά. Επικρίσεις για τη διαχείριση της κατάστασης δέχεται και η εταιρεία, η οποία ανέφερε πως κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία μετά την προσγείωση, ωστόσο το βασικό οικονομικό στέλεχος της Ryanair αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Με τη σειρά της αστυνομία δήλωσε πως λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο και συνεργάζεται στενά με τη Ryanair και τις ισπανικές αρχές κατά την έρευνα.

Σύμφωνα με τον άντρα που τράβηξε το βίντεο, το θύμα, με το οποίο ο ίδιος βρίσκεται σε επαφή, ανήκει στη γενιά του “Windrush”, δηλαδή σε Βρετανούς υπηκόους που κλήθηκαν στη χώρα από την Καραϊβική μετά τον Β’Παγκόσμιο πόλεμο. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι από αυτούς τους μετανάστες στερήθηκαν έγγραφα και βασικά δικαιώματα, προκαλώντας παραίτηση του υπουργού εσωτερικών.

¨Αν οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί, κι ένας μαύρος άνδρας κακοποιούσε μια ηλικιωμένη, ανάπηρη γυναίκα, ξέρω πως το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό”, λέει με πικρία ο Λόρενς.

BFMTV

@BFMTV

Un passager profère des insultes racistes à sa voisine et exige qu’elle change de siège

Με πληροφορίες από reuters.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ