Απίστευτο – Όλοι οι εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου απλήρωτοι 8 μήνες εξαιρουμένου ενός!!!

96

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δ.Σ. 24/1/2018  του Επιμελητηρίου Κορινθίας  με τα εξής θέματα:

1) Επιχορήγηση Αναπτυξιακής Επιμελητηρίου Κορινθίας 

2)Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

3) Καθορισμός Εξόδων  Παράστασης Διοικητικής επιτροπής 

4) Εκλογή αντιπροσώπων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Από την αρχή της σύστασης της νέας διοικούσας του Επιμελητηρίου είχαμε προβλέψει πως οι συνεδριάσεις της χρίζουν μεγάλου ενδιαφέροντος για ποικίλους λόγους και δεν διαψευστήκαμε.

Από την αρχή της συνεδρίασης, υπήρξε μεγάλη ένταση με αφορμή δημοσίευμα σε σάιτ φιλικά προσκείμενο στον Πρόεδρο Παναγιώτη Πιτσάκη, που ασκούσε κριτική στην αντιπολίτευση με άκομψο τρόπο.

Ακούστηκαν κοσμητικά επίθετα που ομολογουμένως δεν κοσμούν το επιμελητήριο του στιλ “ταβερνιάρη” -“φαύλε” προς τον επικεφαλής της Δ.Ε.Α Σωτήρη Μουρίκη, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Πιτσάκη.

Στη συνέχεια ασκήθηκε κριτική από τον επικεφαλής της Ε.Α. Παναγιώτη Λουζιώτη,για την έλλειψη συνεδρίασης και απόφασης από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου σε ό,τι αφορούσε την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης , όπου ο πρόεδρος έντιμα απολογήθηκε λέγοντας ότι δεν έγινε από πρόθεση, αλλά από πίεση χρόνου σε συνυασμό με την σχετική άγνοια που τον διέπει ως νέο προέδρο και δεν σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να συνεδρίαζε το συμβούλιο .

Να σημειώσουμε πως αυτός ήταν και ο λόγος που η παράταξη του κ. Σ.Μουρίκη δεν παραβρέθηκε στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου,γιατί όπως δήλωσε στην protinewskorinthias.gr αλλά και στο δελτιο τύπου   που εξέδωσε,δεν ήταν δυνατόν τα μέλη του συμβουλίου να μαθαίνουν για την κοπή πίτας από φιλικά προσκείμενα σάιτ του Προέδρου.

Η μεγάλη αντιπαράθεση όμως ήταν αυτή που ακολούθησε με το θέμα της Επιχορήγησης του Επιμελητηρίου προς την Αναπτυξιακή, που αφορούσε το ποσόν των 70.000 χιλ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα όταν ο Παναγιώτης Λουζιώτης ζήτησε περισσότερα οικονομικά στοιχεία για την αναπτυξιακή προκειμένου να ψηφίσει την επιχορήγηση, κάτι που εξόργισε τον Πρόεδρο Π.Πιτσάκη λέγοντάς του «εσείς που ψηφίσατε τον προϋπολογισμό ….έρχεστε τώρα και ρωτάτε εμένα να σας πω για την αναπτυξιακή;» και για να αποδώσουμε “Τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι” είχε  δίκιο ο πρόεδρος …

Ο κ. Λουζιώτης και τα δυο μέλη του είχαν συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούσαν την απερχόμενη διοίκηση,( εξαιρουμένη η κ. Ταουξίδη για τις αποφάσεις που αφορούσαν τους προϋπολογισμούς της αναπτυξιακής ,τους οποίους καταψήφιζε) οπότε ακούστηκε λίγο οξύμωρο ο Κ. Πιτσάκης να προσπαθεί να δικαιολογήσει την πολιτική που άσκησε η προηγούμενη διοικούσα, λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν έχουμε , ν’ αλλάξουμε τίποτα… “και ο κύριος Λουζιώτης διαθέτοντας αδιαμφισβήτητα μεγάλη επιμελητηριακή εμπειρία να του απαντά : “Υποτίθεται πως ήρθατε για ν’ αλλάξετε τις πολιτικές του Επιμελητηρίου, να συμβάλλετε στην διαφάνεια και όχι να συνεχίσετε τις ίδιες πολιτικές”!

Η πιο σημαντική όμως στιγμή και αυτό που σημάδεψε την χθεσινή συνεδρίαση ήταν η αποκάλυψη ότι όλοι οι εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής, από τον Μάρτιο του 2017 είναι πληρωμένοι με  έναντι, παρότι οι μισθοί τους είναι χαμηλοί -της τάξης των 800κοσιων ευρώ – σε αντίθεση με τον διευθυντή κ. Κοροβίλο ο οποίος φρόντιζε να εξασφαλίσει τα δικά του τα χρήματα -που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται στα 2200 ευρω μηνιαίως- να τα έχει πάρει όλα, μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Η αδικία στο μεγαλείο της!!!

Στην ερώτηση του κ. Μουρίκη ΓΙΑΤΊ ΠΛΗΡΩΝΌΤΑΝ ο κ. Κοροβίλος και όχι το προσωπικό, ουδείς από την απερχόμενη διοίκηση της αναπτυξιακής κατάφερε να ψελλίσει τίποτε, ή για να ακριβολογούμε ψέλλισε και μιλάμε για τους κυρίους Κουκουλάκη και Σπηλιωτακάρα , μα δεν υπήρχαν χρήματα από πού να τα παίρναμε ; Τι θέλατε ν απολύσουμε τους εργαζόμενους; Από τον κ. Κοροβίλο τους απάντησε ευθαρσώς ο .κ.Μουρίκης.

Εδώ να σημειώσουμε πως σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου στο ράδιο Ηλέκτρα βγήκε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασιλης Νανόπουλος για να δώσει  τις δικές του απαντήσεις στο πως κατέληξε το Επιμελητήριο να αφήνει απλήρωτους με  έναντι το υπαλληλικό προσωπικό   της αναπτυξιακής 8 μήνες , ενώ παράλληλα εξοφλούσε τον υψηλόμισθο διευθυντή, που εκτός των άλλων είναι και συνταξιούχος , δηλαδή είχε και επιπλέον έσοδα.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε, πως η σύμβαση ήταν τέτοια που ο κ. Κοροβίλος έπρεπε να πληρωνόταν, αλλιώς θα χανόντουσαν τα χρήματα από το πρόγραμμα αν δεν προσκόμιζαν τις αποδείξεις των τιμολογίων του κ. Κοροβίλου.
Εδώ βέβαια δημιουργείται το εύλογο ερώτημα και γιατί δεν τροποποιούσαν την σύμβαση προκειμένου να υπάρξει δίκαιη μεταχείριση από μεριάς της διοικούσας.

Παρ’ όλ’ αυτά όμως, η συζήτηση συνεχίστηκε και το θετικό της συνεδρίασης, ήταν πως ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου προς τιμήν του έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Μουρίκη να παρευρίσκονται οι επικεφαλής των παρατάξεων στις συνεδριάσεις της Αναπτυξιακής, με δεδομένη την περιρρέουσα άποψη περί έλλειψης διαφάνειας στην αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου, θέλησε δε να ξεκαθαρίσει το νεφελώδες τοπίο, δηλώνοντας προς την αντιπολίτευση “εμένα ο λόγος μου είναι λύρα 100 “και προθυμοποιήθηκε να δώσει όλα τα στοιχεία που αφορούν την δραστηριότητα της Αναπτυξιακής .Εμείς να σημειώσουμε πως τα ποσά είναι μεγάλα και συγκεκριμένα τα αναμενόμενα έσοδα για το 2018 της Αναπτυξιακής είναι 215.000 ευρώ ενώ οι οφειλές που προέρχονται από προηγούμενες χρονιές είναι 93.000 ευρώ ,οπότε επιβάλλεται να είναι γνώστες των οικονομικών χειρισμών όλες οι παρατάξεις.

Άλλο ένα συμβάν που τορπίλισε τη χθεσινή συνεδρίαση ΄ηταν στην ερώτηση που απηύθυνε η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ και επιμελητηριακή σύμβουλος Μαρίνα Ταουξίδη στον κ.Πιτσάκη και αφορούσε την διασφάλιση των χρημάτων της επιχορήγησης ότι θα πήγαιναν οπωσδήποτε στους εργαζομένους. Πριν προλάβει ν΄απαντήσει ο Πρόεδρος και δίχως να του έχει δοθεί ο λόγος προσπάθησε ν΄απαντήσει ο κ. Σ. Κουλουλάκης χρησιμοποιώντας  τον ενικό λόγο , κάτι που του απαγόρευσε  η κ. Ταουξίδη και σε πολύ επιθετικό τόνο μάλιστα.Την κατάσταση ηρέμησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο οποίος δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα θα πήγαιναν οπωσδήποτε για την εξόφληση του προσωπικού.

Άλλο ένα θετικό γεγονός που παρατηρήσαμε ήταν στην συζήτηση του τρίτου θέματος που αφορούσε τον Καθορισμό Εξόδων Παράστασης Διοικητικής επιτροπής, ο πρόεδρος παραιτήθηκε των χρημάτων που του αντιστοιχεί προς όφελος κάποιου φορέα που δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει.

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως εκπλαγήκαμε ευχάριστα από την παρουσία του κ. Δ. Σουφρίλα ,του οποίου η εμπειρία ήταν πασιφανής και απαραίτητη για την λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Εμείς στην protinewskorintias  θα είμαστε παρόντες στις συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου για να προσφέρουμε αντικειμενική πληροφόρηση προς τους αναγνώστες μας και επιχειρηματίες του Νομού μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ