Απόστολος Παπαφωτίου”« Ιχνηλατώντας πολιτιστικά αποτυπώματα στην Κορινθία»φωτό

113

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια του περιφερειακού συμβούλου Απόστολου Ε. Παπαφωτίου συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2018, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.
Πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα με κύριο θέμα « Ιχνηλατώντας πολιτιστικά αποτυπώματα στην Κορινθία» με μια ενδιαφέρουσα θεματολογία η οποία περιελάμβανε ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού, με πολιτικές και με επιμέρους δράσεις, με αρχές και περιορισμούς, θεωρώντας το περιβάλλον συνεξέλιξη ανθρώπινης και φυσικής συνύπαρξης.
Ήταν μια συνέργεια του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, όπου συμμετείχαν εκτός της Περιφέρειας ο Δήμος Σικυωνίων και άλλοι δραστήριοι φορείς.
Συζητήθηκαν τα πορίσματα της έρευνας που είχε ανατεθεί από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Συλλόγου Πειραιώς σχετικά με τα πολιτιστικά τοπία σε περιοχές NATURA όπως και οι σχετικές συνέργειες για την περαιτέρω δικτύωση και την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
Στις συνέργειες εντάσσεται και η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την “Μαίναλον ΚοινΣΕπ” για την κατασκευή των μονοπατιών ολόκληρης της Πελοποννήσου, συνολικού μήκους 1.500 χλμ. σε τέσσερις διαδρομές, μια εκ του οποίου το «Μαίναλον Trail» είναι κατασκευασμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ