Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο και κοστίζει 10 εκατομμύρια ευρώ

149

Η καινούρια  Rolls Sweptail, η οποία αποκαλύφθηκε σε διαγωνισμό στην πανέμορφη  Villa d’Este της Ιταλίας, στοίχισε 11,4 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιοκτήτη της.

Αυτή η τιμή κάνει αυτή την Ρολς Ρόις το ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Από τις 26 ως τις 28 Μαίου έγινε ο διαγωνισμός κομψότητας στην  Villa d’Este, στις όχθες της λίμνης Κόμο του Μιλάνου, ένας από τους διασημότερους διαγωνισμούς κοσμότητας αυτοκινήτων συλλογής στον κόσμο.

Με αυτή την αφορμή, η βρετανική φίρμα  Rolls-Royce έβγαλε τα υπερόπλα και αποκάλυψε ένα μοντέλο μοναδικό: την Sweptail. Αυτό το δημιούργησε έγινε κατόπιν παραγγελίας ενός πελάτη. Η βάση του οχήματος είναι ένα  Phantom Coupé -από ένα άλλο μοντέλο της φίρμας- με μια γραμμή οροφής η οποία κατεβαίνει ως το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και με μια οροφή από τζάμι η οποία καταλήγει σε γωνία. Η ιδέα ήταν να γίνει ένα αυτοκίνητο σαν «ματιά» στις δημιουργίες του 1920.

Αυτό το μοντέλο δημιουργήθηκε για έναν και μοναδικό πελάτη και έχει φυσικά μια τιμή. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Car Magazine, αυτή η ειδική «Rolls» κοστίζει 11,4 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται όντως για το ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο στον κόσμο. Συγκριτικά, η Lamborghini Veneno Roadster, η οποία κατασκευάστηκε για τα 50ά γενέθλια της ιταλικής μάρκας Lamborghini, στοιχίζει μόνο 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Η Bugatti Chiron στοιχίζε μόνο 2,4 εκατομμύρια ευρώ.
Η ταυτότητα του αγοραστή αυτής της Ρολς δεν έγινε γνωστή.

Δείτε το αυτοκίνητο σε βίντεο:

Ο διαγωνισμός στην Λίμνη Κόμο συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα ωραιότερα αυτοκίνητα τα οποία διαφημίζουν πανέμορφα μοντέλα:

Πηγή: Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο -11,4 εκατομμύρια ευρώ [βίντεο] | iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ