Βασίλης Νανόπουλος” Σημάδια διάλυσης στο δήμο Κορινθίων”

105

Σημάδια διάλυσης στο δήμο Κορινθίων

Στις 19 Δεκεμβρίου 2018 ο σύλλογοςεκπαιδευτικώνπρωτοβάθμιαςεκπαίδευσηςΚορινθίαςέστειλεεπιστολή – καταγγελία για την κατάσχεση από το ΙΚΑ  του ταμείου της σχολικής επιτροπής και του 4ου δημοτικού σχολείου .

όταν έθεσα το θέμα στο δημοτικού συμβούλιο στις 21 Δεκεμβρίου 2018 πήρα την απάντηση ότι ξεχάστηκε η πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ .

Όταν για μια περίπου εβδομάδα δεν είχαν πετρέλαιοκίνησης τα απορριμματοφόρα του δήμου η δικαιολογία ήταν ότι το τμήμα προμηθειών του δήμου δεν έκανε έγκαιρα την ανανέωση της σύμβασης προμήθειας καυσίμων.

Όταν γίνονται άγονοι διαγωνισμοί για έργα και προμήθειες ρίχνονται ευθύνες σε υπαλλήλους ότι δεν έχουν στη μελέτη κατάλληλες προδιαγραφές .

Πάλι η ευθύνη επιρρίπτεται άδικα στους εργαζομένους .

Η αιτία όμως του προβλήματος που ουσιαστικά έχει διαλυθεί το σύστημα διοίκησης του δήμου Κορινθίων είναι η αδυναμίαεφαρμογήςστοιχειωδώναρχώνδιοίκησηςαπό την πολιτική ηγεσία του δήμου .

Η δημοτική αρχή – δήμαρχος και αντιδήμαρχοι – έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία του δήμου.

Αν δεν επαρκούν οι υπάλληλοι σε συγκεκριμένο τμήμα οφείλει η δημοτική αρχή να το ενισχύσει με μετάθεση υπαλλήλων από άλλη υπηρεσία .

Αν δεν έχουν την γνώση οι υπάλληλοι πρέπει να εκπαιδευτούν με πρωτοβουλία και έξοδα του δήμου  .

Η προχειρότητα και η αναποτελεσματικότητα στις επιλογές του δήμου φάνηκε επίσης στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής .

Διαφώνησα και καταψήφισα την σύνθεση των επιτροπών παραλαβής και προετοιμασίας αγορών και διαγωνισμών διότι τα ονόματα στην πρόταση της υπηρεσίας άλλαζαν συνεχώς και χωρίς αιτιολογία .

Η θέση μου είναι ότι πρέπει να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια  και αρχές στην επιλογή των προσώπων στις επιτροπές προμηθειών και διαγωνισμών .

Για παράδειγμα πρέπει να υπάρχει ένας εκπρόσωπος από τις οικονομικές υπηρεσίες , ένας ακόμα από τις τεχνικές υπηρεσίες και ένας νέος   για να εκπαιδευτεί .

Αν δεν εφαρμόσει ο δήμοςΚορινθίωνστοιχειώδειςκανόνεςδιοίκησηςκαθημερινά θα υπάρχουν προβλήματα και ταλαιπωρία υπαλλήλων και πολιτών.

Βασίλης Νανόπουλος – υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ