Βρέθηκε η μητέρα του βρέφους στη Νέα Ιωνία – Είναι 19 ετών και κάτοικος της περιοχής (video)

81
  • Η νεαρή γυναίκα ομολόγησε στους αστυνομικούς πως αυτή άφησε το παιδί της στην είσοδο πολυκατοικίας, μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ
  • Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να φιλάει το βρέφος, λίγο πριν το αφήσει στο καρότσι
  • Τι λένε ο φοιτητής που εντόπισε το βρέφος και ο αστυνομικός που το πήρε πρώτος στην αγκαλιά του

Η αστυνομία έφτασε άμεσα στα ίχνη της μητέρας, που εγκατέλειψε το μόλις επτά ημερών βρέφος της σε πυλωτή πολυκατοικίας, τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/09) στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια νεαρή – 19 ετών – Ελληνίδα, η οποία ομολόγησε πως προέβη στη συγκεκριμένη πράξη. Η γυναίκα, που είναι κάτοικος της περιοχής, προσήχθη στο τμήμα Ανηλίκων και ανακρίθηκε, καθώς καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να φιλάει το βρέφος, λίγο πριν το αφήσει στο καρότσι του σούπερ μάρκετ, τυλιγμένο με μια πετσέτα θαλάσσης.  Αυτό συνέβη πριν το μεταφέρει η ίδια στην είσοδο πολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί θα κοιτάξουν να μάθουν και το γιατί η νεαρή μητέρα αποφάσισε να εγκαταλείψει το παιδί της.

Μαζί της στις Αρχές πήγε και μια ηλικιωμένη γυναίκα. Πρόκειται για τη γιαγιά της. Οι δυο γυναίκες μένουν μαζί στη Νέα Ιωνία και όπως έγινε γνωστό, η νεαρή μητέρα είναι υιοθετημένη.

Οι αστυνομικοί με το που έγινε γνωστή η υπόθεση, εκτός από τον έλεγχο σε κάμερες ασφαλείας, έψαχναν στην περιοχή πόρτα, πόρτα για να συλλέξουν στοιχεία. Είχαν και στοιχεία από το καρότσι του σούπερ μάρκετ, όπως μια πετσέτα θαλάσσης με την οποία ήταν τυλιγμένο το βρέφος. Οι Αρχές «σάρωσαν» επίσης, τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς το βρέφος είχε γεννηθεί πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών.

Υπενθυμίζεται ότι το βρέφος εντοπίστηκε από 19χρονο φοιτητή τυλιγμένο σε μια κουβερτούλα, ενώ έφερε ακόμα το ειδικό κλιπ στον ομφάλιο λώρο του. Ήταν καθαρό και περιποιημένο, φαινόταν προσεγμένο και ταϊσμένο.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο φρόντισαν για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε ότι το βρέφος χαίρει άκρας υγείας.

Συγκλονίζουν ο 19χρονος που εντόπισε το βρέφος και ο αστυνομικός που το πήρε στην αγκαλιά του

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συγκλονίζει η μαρτυρία του 19χρονου φοιτητή Παναγιώτη, που στις 4 τα ξημερώματα εντόπισε στην είσοδο της πολυκατοικίας το εγκαταλελειμμένο νεογέννητο κοριτσάκι. 

Το ίδιο συνέβη και με τον αστυνομικό Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που πήρε στην αγκαλιά του το βρέφος και με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ, το μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων.

Ο φοιτητής είπε: «Αντιλήφθηκα το κλάμα του μωρού, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω αν πρόκειται όντως για μωρό και αν είναι πράγματι κάτω στην αυλή και όχι σε κάποιο διαμέρισμα. Χωρίς δεύτερη σκέψη κατέβηκα κάτω να το επιβεβαιώσω και αντίκρισα το μωρό μέσα στο καλάθι του σούπερ μάρκετ. Το κλάμα του πραγματικά δεν υπήρχε, σε έπιανε η καρδιά σου. Το άκουσα σαν σειρήνα βοηθείας να με καλεί. Αρχικά νόμιζα πως ήταν κάποια γάτα που γεννούσε, αλλά το κλάμα δεν σταματούσε και έτσι κατέβηκα κάτω για να δω τι συνέβη. Μένω στην απέναντι πολυκατοικία. Ήταν πρωτόγνωρο για μένα, μόλις το είδα σοκαρίστηκα. Ειδοποίησα αμέσως τους γονείς μου να κατέβουν και έψαξα στο διαδίκτυο το τηλέφωνο του “Χαμόγελου του παιδιού”. Πήρα τηλέφωνο, έδωσα τα στοιχεία μου και ενημέρωσαν την Άμεση Δράση, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα.

Το μωρό ήταν περιποιημένο, βρισκόταν πάνω σε μία πετσέτα, είχε το φορμάκι του, την πάνα του. Φαινόταν και φαγωμένο, γιατί από τις κινήσεις του δεν φάνηκε να ψάχνει για τροφή. Είναι πραγματικά πανέμορφο.

 

Με το που άνοιξε τα μάτια του και μας αντίκρισε, αντιλήφθηκε ότι υπήρχε κάποιος εκεί για βοήθεια σταμάτησε το κλάμα. Ευτυχώς και μια άλλη γειτόνισσα που είχε μικρά μωρά, κατέβηκε και το πήρε στην αγκαλιά της και το καθησύχασε. Ήταν συγκλονιστικό».

Ο αστυνομικός της Αμέσως Δράσεως Γιάννης Ξενάκης είπε στον ALPHA, εκτός των άλλων: «Αυτό το περιστατικό μας συγκλόνισε όλους. Είναι σπάνιο να βρεις κάποιος, ένα βρέφος σε καρότσι σούπερ μάρκετ. Έγιναν από όλους συντονισμένες ενέργειες για να μεταφερθεί σώο στο νοσοκομείο. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις τα δάκρυά σου όταν βλέπεις μια ψυχούλα έτσι, ειδικά εάν είσαι πατέρας. Είναι πολύ σκληρό να βλέπεις μια αθώα ψυχή μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ».

(πληροφορίες από ALPHA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ