«Βυθίστηκε» η Βενετία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις – Κάτω από το νερό το 75% της πόλης

94

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ιταλία – Επτά οι νεκροί και ένας αγνοούμενος – Κατέρρευσε οροφή σε πανεπιστήμιο του  Μιλάνου   – Κλειστά σχολεία  στη Ρώμη – Έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας

Ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ιταλία.

Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, ενώ ένας ακόμη αγνοείται . Ειδικότερα, ένα ζευγάρι έχασε τη ζωή του, όταν από τους δυνατούς ανέμους δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν κοντά στο Φροζινόνε, νότια της Ρώμης.

Από δέντρο καταπλακώθηκε και ένας νέος είκοσι ενός ετών ενώ περπατούσε σε δρόμο της Νάπολης, ενώ και στην πόλη Φροζινόνε, εκατό χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, πεύκο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άνδρες. Και σε αυτή την περίπτωση, η κινητοποίηση των πρώτων βοηθειών ήταν μάταιη.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από αντικείμενο  που τη χτύπησε με σφοδρότητα στο πρόσωπο, ενώ ένας ακόμη άντρας πέθανε στη Βενετία.

Ένας τουρκικής καταγωγής διαχειριστής ιστοσελίδας αγνοείται, αφού το -υπό καναδική σημαία- σκάφος του παρασύρθηκε από τα κύματα και προσέκρουσε σε προβλήματα στην Καλαβρία την Κυριακή.

«Βυθίστηκε» σχεδόν όλη η Βενετία

Το πρώτο μεγάλο κύμα βροχοπτώσεων για το φετινό φθινόπωρο δέχθηκε η Βενετία, σημαινοντας συνααγερμό στην πόλη, όταν η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα 110 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Δείτε live εικόνα από τη Βενετία

Συγκεκριμένα, η στάθμη έφτασε στα 156 εκατοστά και σύμφωνα με αξιωματούχους το 75% του κέντρου της πόλης βρίσκεται κάτω από το νερό. Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων σταμάτησε η κυκλοφορία των βαπορέτο, ωστόσο τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς κινούνται κανονικά

Φωτογραφίες που έρχονται από την πόλη των Δόγηδων καταμαρτυρούν τη δύσκολη ζωή των πολιτών μέσα στο νερό, ωστόσο οι πλημμύρες δεν φάνηκε να πτόησαν τους μαραθωνοδρόμους, που -με δυσκολία μεν- συνέχιζαν ακάθεκτοι στον αγώνα.

2018 Venice Marathon flooding

Οι περιοχές που βρίσκονται στο μάτι της κακοκαιρίας είναι η Λομβαρδία, το Βένετο, η Βενετία, η Λιγουρία και το Αμπρούτσο, με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν σε αρκετές περιπτώσεις και τα
100 χιλιόμετρα την ώρα.

Με απόφαση του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, η Πολιτική Προστασία τέθηκε σε επιφυλακή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

20252055

Σε πολλές ιταλικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ρώμης, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ η πολιτική προστασία της ιταλικής πρωτεύουσας συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού και θα πρέπει τα οχήματα διάσωσης να κινούνται με ασφάλεια.

Οι πτώσεις δέντρων και κλαδιών έχουν τραυματίσει άλλους δύο ανθρώπους στο Μιλάνο, κατέστρεψε αυτοκίνητο στη Ρώμη, ενώ διακόπηκε και η κίνηση στη γραμμή Β του μετρό της Ρώμης, καθώς και στη σιδηροδρομική γραμμή προς την παραθαλάσσια περιοχή της Όστια.

Severe storm in Italy

Την Κυριακή για λίγη ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο και τη σιδηροδρομική γραμμή στο Brenner Pass, λόγω κατολίσθησης στην περιοχή των ιταλο-αυστριακών συνόρων.

Στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει Μιλάνο και Μπολόνια αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν λόγω της πλημμύρας, ενώ στην πόλη Λεβάντο της Λιγουρίας εκκενώθηκαν ισόγεια σπίτια και καταστήματα. Στην περιοχή οι άνεμοι έφτασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης έκλεισε προσωρινά η αρχαιολογική περιοχή της Πομπηίας, ενώ έχουν διακοπεί και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το μικρό νησί της Ίσκια.

20249954

Κατέρρευσε η οροφή σε Πολυτεχνείο στο Μιλάνο

Στιγμές τρόμου έζησαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου στην περιοχή Μποβίζα του Μιλάνου, όταν κατέρρευσε η οροφή κατά τη διάρκεια μαθήματος.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους τμήμα της οροφής υποχώρησε και έπεσε, χωρίς ωστόσο να τραυματίσει κάποιον από τους μαθητές.

Στην πόλη Μπέργκαμο από την βροχή πλημμύρισε παιδικός σταθμός και 400 άνθρωποι (προσωπικό και μικροί μαθητές), εγκατέλειψαν το κτήριο με την βοήθεια των πυροσβεστών.

000_1AE8TP
000_1AE978
000_1AF1TE_2
000_1AE8OJ_2
000_1AE9OT_2
000_1AF01I_3
protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ