Γιάννης Ανδρέου…Ένας χρόνος “Κίνημα Αλλαγής”

102

Πριν από ένα χρόνο 212.000 πολίτες συμμετείχαν σε μια άψογη διαδικασία και έδωσαν το έναυσμα για την δημιουργία ενός προοδευτικού φορέα, για την αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και για μια νέα προοδευτική προοπτική στη χώρα. 212.000 συμπολίτες μας ένωσαν τις δυνάμεις τους προσδίδοντας δυναμική στην προσπάθεια αυτή και έγιναν συνιδρυτές της προοδευτικής παράταξης. Έστειλαν έτσι το μήνυμά τους για την δημιουργία ενός ισχυρού αυτόνομου πόλου, με όρους πλήρους πολιτικής αυτονομίας, χωρίς ετεροκαθορισμούς, καθυστερήσεις και εγωισμούς, την στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και οι ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΕΛ με τη Ν.Δ καθημερινά στήνουν νέους τεχνητούς διχασμούς, αποφεύγοντας τον διάλογο για το σήμερα και κυρίως για το μέλλον.
Το κυριότερο όμως μήνυμα των 212.000 συμπολιτών μας ήταν η απαίτησή τους για την επιστροφή στην ουσία της πολιτικής. Στις απαντήσεις δηλαδή που δίνουμε στα προβλήματα της χώρας, αλλά και στις θέσεις μας για το μέλλον, στις προκλήσεις του και στις ευκαιρίες του.

Το ιστορικό διακύβευμα παραμένει η οριστική έξοδος από την κρίση και η φυσιογνωμία της πατρίδας μας στο μέλλον, αντιμετωπίζοντας τα αίτια της κρίσης και εξαλείφοντας οριστικά τις δομές που μας οδήγησαν σε μια σχέση εξάρτησης από τους δανειστές μας.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την 4η βιομηχανική επανάσταση να είναι προ των πυλών, οι παγκόσμιες προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές.

Το διακύβευμα για τα προοδευτικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα είναι πώς θα θεσπιστούν κανόνες και δομές που θα ενισχύουν την πολιτική ένωση και την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αποκαθιστώντας την ισορροπία μεταξύ πολιτικής, Δημοκρατίας και αγορών. Να απαντήσουν πειστικά στα προβλήματα της ευρωπαϊκής κοινωνίας, με πολιτικές για τη μείωση των ανισοτήτων, την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη, να εφαρμόσουν πολιτικές ανάσχεσης της λιτότητας και της επικράτησης των αγορών, να απορρίψουν τις συντηρητικές πολιτικές.
Μετά από ένα χρόνο Κίνημα Αλλαγής, οι προσδοκίες των 212.000 συνιδρυτών πρέπει να δικαιωθούν. Με όπλο την διεύρυνση, την πολιτική ανανέωση και την ενότητα, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην χώρα.

Γιάννης Ανδρέου
Μέλος της Κ.Π.Ε του Κινήματος Αλλαγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ