ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΦΩΤΟ

129

Στις παιδικές κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) ΑΕ κ. Γιώργο Μπιτάκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάννη Χαρωνίτη, στην τελετή όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος έθεσε τον θεμέλιο λίθο στον πρώτο ναό αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Ιερωνύμου στην Αττική.

Κατά την ομιλία του στην τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού, αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ο Γιώργος Δέδες εξήρε την Εκκλησία ως τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη δύναμη προαγωγής και άσκησης εθελοντικού έργου στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Δέδες τόνισε πως στηρίζοντας την πολυεπίπεδη δράση της Εκκλησίας, η Γενική Γραμματεία Υποδομών με τον αρμόδιο φορέα της, την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., βρίσκεται σε πολύμηνη στενή συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές στις παιδικές της κατασκηνώσεις στον Αυλώνα Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στις δύο Προγραμματικές Συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, οι οποίες δρομολογούν και διασφαλίζουν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των παιδικών κατασκηνώσεων.

Συγκεκριμένα:

  • Η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε». υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με αντικείμενο την κατασκευή κατασκηνωτικού Ιερού Ναού επιφανείας 400 τ.μ. και προϋπολογισμού 675.000 ευρώ.

 

  • Επίσης, η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με αντικείμενο την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων εκπαίδευσης και πολιτισμού, προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ. Ειδικότερα, η σύμβαση αυτή αφορά στην κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων, αθλοπαιδιών και συνεδρίων με δυνατότητα υποστήριξης φιλοξενίας μικρής διάρκειας των συμμετεχόντων, καθώς και κατασκευή κοιτώνων φιλοξενίας με ειδική μέριμνα για άτομα με ειδικές ανάγκες, ιδίως παιδιών και νέων.

 

Όπως γνωστοποίησε ο Γιώργος Δέδες, μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να υπογραφεί και τρίτη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΚΤΥΠ Α.Ε. ύψους 923.000 ευρώ για τον περιβάλλοντα χώρο, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την ασφάλεια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κατά την ομιλία του τόνισε πως από την πρώτη στιγμή  που η πατρίδα μας βρέθηκε στον κυκλώνα της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, με την εντεινόμενη φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού, η Εκκλησία της Ελλάδος κλιμάκωσε δυναμικά το φιλανθρωπικό της έργο ανταποκρινόμενη άμεσα στις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας, με δράσεις πολυσχιδείς και με επέκταση του υποστηρικτικού της δικτύου σε κάθε γωνιά της χώρας.

Κλείνοντας, απευθυνόμενος προς τον κ. κ. Ιερώνυμο, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών δήλωσε: «Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμε, είμαστε κοντά σας, είμαστε δίπλα σας. Είμαστε πάντα στο πλευρό σας, πρόθυμοι να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στις ανάγκες της κοινωνίας, τις οποίες το Σώμα της Εκκλησίας αφουγκράζεται και υπηρετεί αγόγγυστα και ακατάπαυστα, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο».

Οι κατασκηνώσεις

Το «Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού & Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Η Αγ. Φιλοθέη”» είναι Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στο εν λόγω Ίδρυμα ανήκει και η δομή της Κατασκήνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία εγκαινιάστηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο στις 14 Ιουνίου του 2012.

Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει χώρους φιλοξενίας, εστίασης, καλλιτεχνικής δημιουργίας, αναψυχής με υπαίθρια παιχνίδια, πισίνες, γήπεδα ομαδικών αθλημάτων, ιατρείο, αναρρωτήριο και πολλούς άλλους βοηθητικούς χώρους. Οι εγκαταστάσεις είναι υψηλών προδιαγραφών και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφαλείας.

Η Κατασκήνωση λειτουργεί όλον τον χρόνο και παρέχει άρτιες κτιριακές και τεχνολογικές υποδομές για την υλοποίηση εκπαιδευτικών – ψυχαγωγικών προγραμμάτων, την οργάνωση και πραγματοποίηση επιμορφωτικών και πολιτιστικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων κατά τους φθινοπωρινούς και εαρινούς μήνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ