Δείτε τη χθεσινή εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου-βίντεο

125

Με την εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 6.000 ντόπιοι και επισκέπτες, κορυφώθηκαν προχθές το βράδυ οι επετειακές εκδηλώσεις για τη ναυμαχία που σηματοδότησε τη γέννηση του ελληνικού κράτους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της πανηγυρικής δοξολογίας στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και με τη συμμετοχή των μητροπολιτών Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και Μάνης Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το μνημείο Τριών Ναυάρχων, καθώς και κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Ακολούθησε τελετή τιμητικής διάκρισης της Σχολής Ευελπίδων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης απένειμε το χρυσό μετάλλιο του δήμου στον διοικητή του Συντάγματος, συνταγματάρχη ΜΧ Νικόλαο Γκρέτσα. Ο κ. Γκρέτσας, που κατάγεται από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του ανταπέδωσε δίνοντας στον δήμαρχο το έμβλημα της Σχολής Ευελπίδων.

Ακολούθησε η υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των Δήμων Πύλου – Νέστορος και Υδρας, από τους δύο δημάρχους.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ