Δείτε τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο κοινωνικό τουρισμό…

119

Εκδόθηκε στην Διαύγεια η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ και περιλαμβάνει προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και επιδοτούμενων εκδρομών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι σε κάθε πρόγραμμα

Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση που υπογράφουν η Έφη Αχτσιόγλου και η Θεανώ Φωτίου τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας για το έτος 2018 είναι τα ακόλουθα:

  1. Για το πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού ο αριθμός ανέρχεται στα εξήντα χιλιάδες (60.000) άτομα, εκ των οποίων:
    α) πενήντα πέντε χιλιάδες (55.000) άτομα, μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με τον ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα,
    β) τέσσερις χιλιάδες (4.000) συνταξιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν, παράλληλα με τις έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), μέχρι και 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας στο πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού και
    γ) χίλια (1.000) παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) στο επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
    2. Για το επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα ο αριθμός ανέρχεται στα δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) άτομα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκδρομές, διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών (3 διανυκτερεύσεις), εντός της χώρας, με συμβεβλημένα με το ΟΠΕΚΑ τουριστικά γραφεία.
    3. Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων ο αριθμός ανέρχεται στα εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) άτομα, προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από συμβεβλημένα με το ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.
    4. Για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες ο αριθμός ανέρχεται σε χίλιες διακόσιες πενήντα (1.250) πολύτεκνες μητέρες.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκδρομών, δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου και δωρεάν παροχής βιβλίων για το έτος 2018 έχουν:
α. οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.
β. οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,
γ. τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων,
δ. οι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ με την προϋπόθεση ότι καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές καθώς και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.

  1. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έχουν:
    Οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ με την προϋπόθεση ότι καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές.
  2. Δικαίωμα συμμετοχής στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα έχουν:
    α. τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών τα οποία είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής και
    β. τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών εφόσον λαμβάνουν σύνταξη ορφανείας ή επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας από τον ΕΦΚΑ (ΟΓΑ).
    Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.
  3. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες έχουν:
    Οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
    Οι μητέρες πρέπει, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, να έχουν τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή να είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω ανεξαρτήτου ηλικίας.
    Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου και 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.
    Το ποσό του χρηματικού βοηθήματος καθορίζεται με απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΑΕ.
    Οι δικαιούχοι που θα κάνουν χρήση του προγράμματος κοινωνικού ή ιαματικού τουρισμού έτους 2018, δεν δικαιούνται, κατά τη χρονική διάρκεια του προγράμματος, να κάνουν χρήση και της παροχής του εκδρομικού τουρισμού και αντίστροφα.
    Οι δικαιούχοι που θα κάνουν χρήση της παροχής του προγράμματος κοινωνικού ή ιαματικού ή εκδρομικού τουρισμού έτους 2018, έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν χρήση των παροχών των υπολοίπων προγραμμάτων του ΛΑΕ.

Δείτε το έγγραφο της απόφασης που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» ΕΔΩ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ