Δεν ήταν σεισμός προχτές – Οι “μακεδονομάχοι” που έπεφταν από τα σύννεφα ήταν

129

Κούλη μ’ πως πάει η Συμφωνία των Πρεσπών, καλά; Πάντα καλά.
Από δω και στο εξής, όταν θα προσπαθούν να ξεχάσουν το κάζο που έπαθαν οι πατριδοκάπηλοι, εγώ θα τους το θυμίζω. Γιατί επιμένω;
Γιατί είναι απόλυτα απολαυστικό το στραπάτσο του εθνικισμού. Και είναι, όχι απλά ήττα των σπεκουλαδόρων, αλλά συντριβή, νίλα του Δράμαλη, το άδειασμα των γαλάζιων γιδιών από τα ίδια τα κομματόσκυλα και τους τσοπαναραίους.

Να πούμε γιατί τόσο γρήγορα η ΝΔ υποχρεώθηκε να καταπιεί τις κορώνες περί”προδοτικής Συμφωνίας”. Υπήρξε ανησυχία από το εξωτερικό ότι η νέα κυβέρνηση πιθανώς να δημιουργούσε κωλύματα για εσωτερική κατανάλωση. Ιδιαίτερα μετά τα οικονομικά μέτρα που θα λάβει και θα ξεσηκώσουν μεγάλεςαντιδράσεις.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ απαίτησαν ξεκάθαρη υποταγή. Την πήραν αμέσως και χωρίς καμία αντίρρηση. “Καλύτερα τώρα, μπας και το θέμαξεχαστεί γρήγορα”. Αυτό σκέφτηκαν και στη ΝΔ. Οι υπουργοί που στην ουσία υμνούν και ορκίζονται να τηρήσουν κατά γράμμα μια Συμφωνία, που προεκλογικά τη θεωρούσαν καταστροφική, είναι βαλτοί από τον ίδιο το Μητσοτάκη. 

Αν υπουργός έχει ουσιαστικές διαφορές με τον Πρωθυπουργό και το κόμμα του, πολύ απλά παύει να είναι υπουργός. Όμως οι υπουργοί λειτούργησαν ως ασπίδες στον αρχηγό της ΝΔ. Έλαβαν οι ίδιοι μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας των δεξιών και ακροδεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ.
Αν ο Μητσοτάκης έλεγε ο ίδιος αυτά που διέταξε να πουν οι υπουργοί του, θα γίνονταν ακόμα μεγαλύτερο γλέντι, ενώ ο Πρωθυπουργός θα φθείρονταν περισσότερο.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Η Συμφωνία θα τηρηθεί κατά γράμμα. “Και οι χαχόλοι”; Πέρασαν οι εκλογές, δεν τους έχουν πλέον ανάγκη. Να βάλουν τις περικεφαλαίες τους, να γίνουν πραγματικοί βλάκες με περικεφαλαία. 

Η χρυσή αυγή, η ναζιστική εγκληματική συμμορία, είχε θεωρήσει κι αυτή καλό να καπηλευθεί το θέμα. Πίστεψε πως έτσι θα αποπροσανατόλιζε από τα εγκλήματα της, θα έσπερνε το μίσος και θα συσπείρωνε τους οπαδούς της. Το μόνο που κατόρθωσεήταν να ενισχύσει τη ΝΔ. Οι ίδιοι οι ναζί καταποντίστηκαν. Δεν μπήκαν καν στη Βουλή.

Οι εθνικισμοί λοιπόν δεν συγκινούν στον κόσμο. Ο Μητσοτάκης θα έβγαινε έτσι κι αλλιώς μετά από όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το “Μακεδονικό” βοήθησε στην αυτοδυναμία της ΝΔ, αλλά ως ένα σημείο.
Όμως αν και η Συμφωνία αυτή καθ’ αυτή είναι η θέληση της Υπερδύναμης, η εξέλιξη και η τούμπα της ΝΔ δείχνουν μεγάλο εξευτελισμό και ουσιαστική ήττα της Δεξιάς.
Είχαμε πει πως οι εθνικιστές κάνουν τον μάγκα εκ του ασφαλούς. Μόλις τα πράγματα γίνουν σκούρα κακαρίζουν και μαδάν τα πούπουλα από την τρομάρα. Μίλησαν οι χασάπηδες οι Αμερικάνοι, οπότε τα πρόβατα βγάζουν το σκασμό. 

Θα διαδηλώσουν τώρα ξανά κατά της συμφωνίας; Θα ζητήσουν Δημοψήφισμα; Γιατί όχι; Στους δύσκολους καιρούς χρειάζεται το γέλιο. Όμως θα βοσκήσουν το κουτόχορτο τους.
“Είναι ένα απλό πήδημα” που θα έλεγε και κάποιος “μακεδονομάχος”, εθνικιστής δολοφόνος, διασταύρωση του Βουκεφάλα με το Χίτλερ. 

ΥΓ: Το άρθρο είναι μια προσφορά της αλοιφής κατά του τσουξίματος του πρωκτού.

tsak-giorgis.blogspot

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ