Δημοσκόπηση βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό: Μονοψήφια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

107

Δημοσκόπηση | Ειδήσεις: Περαιτέρω κλείσιμο της εκλογικής «ψαλίδας» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατίακαταγράφουν τα στοιχεία πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρείας Palmos Analysis για λογαριασμό του Tvxs.gr, η οποία διενεργήθηκε από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 23,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί με 16,4%. Η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στις 6,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 4,2%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, το Ποτάμι με 1,2%, η Ελληνική Λύση με 1,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%, το ΛΑΟΣ με 0,9%, οι ΑΝΕΛ με 0,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 0,5%, η Δημιουργία Ξανά με 0,3% και η Λαϊκή Ενότητα με 0,3%.

Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 19,4% ενώ Λευκό/Άκυρο δηλώνει το 6,2%, «Δεν θα ψηφίσω» το 6,4% και «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» δήλωσε το 3,9%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ εμφανίζεται πρώτη σε ακόμη μια δημοσκόπηση καθώς 6 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν πως η ΝΔ θα είναι τελικά το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές.

Τέλος, ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται – για πολλοστή φορά – ο «Κανένας» με 41%, ενώ το 32% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ένα 26% τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή πληροφοριών: Tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ