ΔΙΩΡΥΓΑ : Η Εγκατάλειψη . Η κατάπτωση των πρανών . Ο Απολογισμός και το κόστος αποκατάστασης των 550.000 ευρώ !!!

111

Την 26η Φεβρουαρίου 2018 έγινε η μεγάλη κατάπτωση χωμάτινων όγκων και βράχων από τα πρανή της Διώρυγας ( Βλέπε δελτίο τύπου ). Ένα γεγονός που ακούστηκε από όλα τα πανελληνίας εμβέλειας μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια . Από  θεού θέληση δεν θρηνήθηκαν ανθρώπινες ζωές από αυτό το συμβάν  . Το αποτέλεσμα του συμβάντος είναι το κλείσιμο της Διώρυγας έως την ήμερα αποκατάσταση της λειτουργίας της , που κατά την εκτίμηση της Διοίκησης της Διώρυγας ή ίσως και της τεχνικής υπηρεσίας  η Διώρυγα θα είναι έτοιμη να δεχτεί ……..
διελεύσεις την 26η Μαρτίου 2018 .Βλέπε δελτίο τύπου της Α.Ε.ΔΙ.Κ . Δηλαδή 30 ημερολογιακές ήμερες με εικοσιτετραώρου βάσεως εργασίες  για την  αποκατάσταση  της  . 
Εάν τώρα ασχοληθούμε με το οικονομικό  μέρος  και κάνοντας απλές αριθμητικές πράξεις , πολύ εύκολα θα βρούμε το  κόστος με το οποίο επιβαρύνθηκε  το Ελληνικό Δημόσιο ,και το οποίο μετακυλύετε  στον Έλληνα φορολογούμενο , από την ανευθυνότητα ,την εγκατάλειψη , την μη Συντήρηση των πρανών εν προκειμένου  με την απόλυτη ευθύνη  της Διοίκησης  και των Διευθυντικών στελεχών της  και σε καμία περίπτωση  των καιρικών φαινομένων  .
 Από την τελευταία οικονομική έκθεση της Διώρυγας ( βλέπε φώτο ) εύκολα μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να δει το σύνολο των ετήσιων εσόδων , αλλά και των εξόδων ανά κατηγορία ξεχωριστά . Έτσι με απλές μαθηματικές πράξεις θα βρει το κόστος αποκατάστασης . 
Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της Διώρυγας ( έσοδα ) σε ευρώ είναι 4.200.000  περίπου   . Διαιρούμενο δια 365 ημερολογιακές ημέρες εργασίας  έχουμε ένα αποτέλεσμα ημερήσιων εσόδων της τάξης των 11.500 ευρώ   . Για ετήσιες  αμοιβές προσωπικού  δαπανούν το ποσό των  2.250.000 ευρώ , το οποίο διαιρούμενο δια 365 ημερολογιακές ημέρες εργασίας έχουμε το  αποτέλεσμα των 6.165.00 ευρώ ημερησίως . Πολλαπλασιαζόμενα τα ποσά αυτά επί 30 ημέρες με βάση το Δελτίο  τύπου κατά  την εκτίμηση της Διοίκησης της Διώρυγας έχουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα   : 
Απώλεια εσόδων 11.500 ευρώ  ,  συν ημερομίσθια  6.165 ευρώ ημερησίως  μας δίνει το αποτέλεσμα 17.665 ευρώ για κάθε ημερολογιακή εργάσιμη .  Πολλαπλασιαζόμενο  το ποσό των 17.665 ευρώ επί 30 ήμερες το αποτέλεσμα είναι 529.950.00 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων κίνησης, εργολαβικά και άλλα  υπερβαίνουμε τις 550.000 ευρώ .
 Αυτό είναι το κόστος αποκατάστασης των ζημιών και  το οποίο προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Οικονομικής Έκθεσης των Λογιστηρίων της Διώρυγας . Παραθέτουμε επίσημα αντίγραφα λογιστηρίου .
 Πιστεύουμε ότι  το Υπουργείο των Οικονομικών ως ο κύριος  μέτοχος της Διώρυγας να ασχοληθεί με το θέμα , όπως και οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές  , και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ολιγώρησαν φέροντας αυτό το αποτέλεσμα, Αλλά και οι Βουλευτές  Σύριζα Κορινθίας να πάρουν θέση διότι έως σήμερα είναι απόντες από το πρόβλημα Διώρυγα  .

πηγή-geraniablog.blogspot.gr
  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ