Δράση με ουσιαστικό συμβολισμό η παρέμβαση του “Ρουβίκωνα” με μπογιές στην Αμερικανική πρεσβεία

77
Σε μια ενέργεια με ουσιαστικό συμβολισμό προχώρησε σήμερα τα ξημερώματα ο “Ρουβίκωνας”. Μέλη της αναρχικής ομάδας, χωρίς να γίνουν αντιληπτά, πλησίασαν το κτίριο που στεγάζεται η Αμερικανική πρεσβεία -μια περιοχή που λογικά θα πρέπει να θεωρείται η καλύτερη φυλασσόμενη της πρωτεύουσας- και έριξαν μπουκάλια με μπογιές.

Με κείμενο που ανέβασε στο indynedia, ο “Ρουβίκωνας” αιτιολογεί την συγκεκριμένη δράση του και στο κείμενο του εστιάζεται στο μήνυμα που θέλει να περάσει μ’ αυτές του τις ακτιβιστικές ενέργειες του.

Κι αυτό δεν είναι άλλο παρά να αφυπνιστούν οι καταπιεσμένοι/ες “από τον λήθαργο της παραίτησης και της μοιρολατρίας”. 

 “Αυτές είναι οι δυνάμεις που μπορούν να νικήσουν «πρεσβείες» και πάτρωνες. Σε αυτές τις δυνάμεις απευθύνεται κάθε κίνησή μας, κάθε δράση, κάθε συμβολισμός. Σε αυτές λέμε: «και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν»”, τονίζεται στο κείμενο τους.

Οταν μια μικρή ομάδα που όμως διαθέτει οργάνωση και είναι σε θέση να σχεδιάζει, να πραγματοποιεί και να περιφρουρεί τέτοιες ενέργειες συνειρμικά αντιλαμβάνεται κανείς ποιες θα είναι οι δυνατότητες ενός μαζικού και αποφασισμένου κινήματος.

tsak-giorgis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ