ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΦΩΤΟ)

79
KODAK Digital Still Camera

Με την αρμόζουσα ιεροπρέπεια τελέστηκαν σήμερα, 1η  Νοεμβρίου 2018, τα Εγκαίνια του Ι. Ναού των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή των Ι. Λειψάνων, των προς Εγκαινισμό του Ι. Ναού, και τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Ο Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους πιστούς αναφέρθηκε στην σημασία του Ιερού Ναού για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, τονίζοντας ότι  ο Ναός είναι ο κατεξοχήν χώρος λατρείας του Θεού, όπου ο Κύριος μας ακούει και αποδέχεται τις προσευχές μας και οι πιστοί λαμβάνουν την Χάρη και την Ευλογία Του. Επίσης, αναφέρθηκε στον μακαριστό προκάτοχό του Μητροπολίτη Κορίνθου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κυρό Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, ο οποίος ερχόμενος στην Κόρινθο έδωσε την προσωπική του περιουσία και έκτισε ένα πολυιατρείο για τις ανάγκες των Κορινθίων, καθώς και στον μακαριστό Αρχιμανδρίτη κυρό Νεόφυτο Σπυρογιαννάκη, Διάκονο και μετέπειτα Πρωτοσύγκελλο του Μιχαήλ, ο οποίος όταν επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και μιμούμενος τον πνευματικό του πατέρα δώρισε την περιουσία του για να ανεγερθεί αυτός ο Ι. Ναός, ώστε να βοηθεί στην ενίσχυση και παρηγορία των ασθενών και των οικείων τους.

Σήμερα, 1η  Νοεμβρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ι. Μητροπόλεως μας, τέλεσε την Ιερά Ακολουθία των Εγκαινίων και στην συνέχεια την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νεοεγκαινιασθέντα Ιερό Ναό. Καθ’ όλη την διάρκεια της τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας διέκοπτε, κατά την πάγια τακτική του, επεξηγώντας αναλυτικά κάθε τι το οποίο είχε να κάνει με την διαδικασία αυτής της μοναδικής Ιεροτελεστίας, ώστε όλοι οι πιστοί να κατανοούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην Ι. Τελετή. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχήθηκε προς όλους οι Άγιοι Ανάργυροι να είναι αρωγοί στην ζωή τους και ευχαρίστησε την Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Δήμητρα Καλομοίρη και το Διοικητικό Συμβούλιο για την άψογη συνεργασία τους όλα τα χρόνια της ποιμαντορίας του, τον υπεύθυνο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου αλλά και τους Ιερείς πΔημήτριο Στεργιόπουλο και π. Δημήτριο Ζούζια, για την άρτια οργάνωση και τέλεση των Εγκαινίων. Έκλεισε την ομιλία του παροτρύνοντας τους πιστούς να συνεχίσουν να εκκλησιάζονται σε αυτό τον Ι. Ναό, καθώς αποτελεί πλέον «ιατρείο» ψυχών και σωμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ