Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2018» από την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

75
KODAK Digital Still Camera

Στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» και στο εορτάζοντα, κατάμεστο Ι. Ναό του, που τιμάται στην μνήμη των συνεργών του Αποστόλου Παύλου Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018,  ο ετήσιος εορτασμός των Αγίων και η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2018», από την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Με την επιβαλλόμενη διακριτικότητα αλλά και με διάχυτη την χαρά και την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων ολοκληρώθηκε κι εφέτος, με τη χάρη του Κυρίου, η καθιερωμένη αυτή πρωτοβουλία προσθέτοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην διδασκαλία του Αποστόλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας μας, Παύλου και των Πατέρων μας και πραγματοποιώντας ένα ακόμη βήμα προς τον πλησίον, καθώς η ανακούφιση των πιστών και η παντοειδούς τρόπου βοήθεια των εχόντων ανάγκη αποτελούν μία εκ των ποιμαντικών προτεραιοτήτων του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Απ. Παύλου και προστατών του θεσμού της οικογένειας Ακύλα και Πρισκίλλης, Θ. Λειτουργία, την οποία ετέλεσε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών. Στο Κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα και ομίλησε για τους τιμώμενους  Αγίους Αποστόλους, συνεργούς του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και την συνεισφορά τους στον καταρτισμό της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας (άξιον αναφοράς ότι για πρώτη φορά εφέτος είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να έχουμε και απότμημα από το Ι. Λείψανο του Αγίου Ακύλα, το οποίο εφεξής θα φυλάσσεται στην Ι. Μητρόπολή μας). Εν συνεχεία,  το κήρυγμα επικεντρώθηκε στον θεσμό της οικογένειας, έναν θεσμό που η Τοπική μας Εκκλησία έμπρακτα στήριζε και στηρίζει τόσο πνευματικά όσο και υλικά καθώς ενισχύει οικονομικά τους νεοεισαχθέντες νέους βλαστούς των Κορινθίων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Στην αναφορά του αυτή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους Εφημερίους των Ι. Ναών της Ι. Μητροπόλεως μας για την συγκινητική δραστηριοποίηση και προσφορά των Ι. Ναών τους, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και έναν μικρό απολογισμό, καθώς από το έτος 2006 και μόνον για την Εκδήλωση των «Υποτροφιών» έχουν δοθεί 1.181 βιβλιάρια σε αντίστοιχα παιδιά και νέους με το προσφερθέν συνολικό χρηματικό ποσό να ανέρχεται σε 900.000,00€, συμπεριλαμβανομένης και της εφετινής προσφοράς. Το ποσό αυτό αποτελεί την πλέον έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης του Κορινθιακού Λαού προς την Εκκλησία του και τον Ποιμενάρχη του, καθώς χωρίς την συγκινητική συνεισφορά τους είναι σαφές ότι τίποτε δεν θα είχε γίνει. Ταυτόχρονα όμως γεννά επιπρόσθετες ευθύνες στις πλάτες του επικεφαλής της τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε να συνεχίσει να στέκεται άξιος της εμπιστοσύνης και της αγάπης των Κορινθίων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατέληξε την ομιλία του ευχόμενος την κατά Θεόν πρόοδο και πνευματική καρποφορία στον Διάκονο του π. Δαμασκηνό Γεννηματά, ο οποίος συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο της Διακονίας του, καθώς χειροτονήθηκε στην αντίστοιχη περσινή Θ. Λειτουργία.

Σημειωτέον ότι οι Υποτροφίες (τραπεζικά βιβλιάρια) εδόθησαν στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους της Ι. Μητροπόλεως μας και αυτοί στην συνέχεια στους κατά τόπους Εφημερίους, ώστε να καταλήξουν με την απαραίτητη διακριτικότητα στα χέρια των νεαρών σπουδαστών. Στην Θ. Λειτουργία παραβρέθηκαν πλήθος Κληρικών και Πιστών, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο στον Ι. Ναό γεγονός το οποίο έδωσε ιδιαίτερη χαρά και παρηγοριά και στους τροφίμους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μας, οι οποίοι δέχθηκαν με συγκίνηση την επίσκεψη των Χριστιανών και την έκφρασή των πλέον ευγενών αισθημάτων τους.

 

 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ