Εξαθλιωμένοι ραγιάδες ή ελεύθεροι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και αξιοπρεπή ζωή;

82

Το πολιτικό μαύρο χρήμα και η διαπλοκή, ιδιαίτερα στην μεταπολίτευση, ήταν κυρίαρχο στην Ελλάδα και λίγο-πολύ καθόριζε το πολιτικό σκηνικό και τα πρόσωπα που διαδραμάτιζαν ρόλο στην δημόσια σκηνή από τους ηγέτες μέχρι τους βουλευτές.

Θα περίμεναν κάποιοι ότι αυτό το πολιτικό μαύρο χρήμα και ο ρόλος του θα περιοριζόταν αισθητά μέσα στην κρίση, από το 2009-2010 και μετά.

Τραγικό λάθος. Το πολιτικό μαύρο χρήμα πολλαπλασιάστηκε και οργιάζει κυριολεκτικά μέσα στην κρίση και σιγά-σιγά λειτουργεί όλο και πιο προκλητικά, πιο ξεδιάντροπα και πιο επιδεικτικά.

Ένας από τους βασικούς λόγους που το πολιτικό μαύρο χρήμα άνθισε μέσα στην κρίση, ήταν ότι κανένας δεν τιμωρήθηκε για το πώς η Ελλάδα έφτασε να γίνει μια υπερχρεωμένη χώρα με εκρηκτικά ελλείμματα που κρύβονταν, για το πώς η χώρα μπήκε στα μνημόνια και την αποικιοποίηση, για την συγκλονιστική αποτυχία των μνημονίων, για την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, για τα σκάνδαλα των αλλεπάλληλων ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών.

Είναι τραγικό ότι ο ελληνικός λαός ανέχθηκε, δυστυχώς, την γενική ατιμωρησία και μάλιστα την επικύρωσε με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Και το ερώτημα είναι: Θα ανεχθεί ο ελληνικός λαός και θα επιβραβεύσει για άλλη μια φορά τα κόμματα του μαύρου πολιτικού χρήματος;

Σήμερα το πολιτικό μαύρο χρήμα και η διαπλοκή έχουν πάρει πλέον διαστάσεις πολιτικού εφιάλτη και άμεσα ή έμμεσα τροφοδοτούν τις δαπάνες και την προβολή όλων των συστημικών κομμάτων.

Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι οι κατ’ εξοχήν εκλογές που θα κριθούν στο ύψος των ποσών που διαθέτουν από τώρα και θα διαθέσουν μέχρι τη διεξαγωγή τους τα συστημικά πολιτικά κόμματα.

Κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και περιφερειακά κανάλια, εφημερίδες στο κέντρο και στην επαρχία, ραδιόφωνα, έντυπα και περιοδικά κάθε λογής, εταιρείες δημοσκοπήσεων, εταιρείες εκδόσεων υλικών κλπ. αλώνονται και επιστρατεύονται υπέρ του κόμματος για την αναρρίχησή του στην εξουσία, η οποία τελικά θα είναι εξουσία των «μαύρων» χρηματοδοτών του και όσων του προσέφεραν κρίσιμες υπηρεσίες για την κατάκτηση της εξουσίας.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ο πακτωλός αδιαφανών χρημάτων δεν ξοδεύεται μόνο από τα συστημικά κόμματα εξουσίας, αλλά και από έναν αρκετό αριθμό ακροδεξιών κομμάτων, κάποια εκ των οποίων διαθέτουν, επιπλέον, κανάλια, ραδιόφωνα, έντυπα, ακριβές ζώνες εκπομπής σε κεντρικούς και περιφερειακούς σταθμούς, άμεση ή έμμεση διαφήμιση κλπ. κλπ.

Μια ξεχωριστή τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι η λεγόμενη, αλίμονό μας, «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου (πρώην βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ του Γ. Καρατζαφέρη, στηρίγματος της μνημονιακής κυβέρνησης Παπαδήμου κλπ.), ο οποίος εμφανίζεται να διαθέτει και κανάλι στο Λεκανοπέδιο, πέραν των πολλών άλλων, τα οποία χαρίζουν στο ανύπαρκτο κόμμα του μια σκανδαλώδη προβολή, παρουσία και καταμέτρηση.

Να προσθέσουμε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ευνοεί, σχεδόν επιδεικτικά και με τον τρόπο του, όλα τα δημαγωγικά και επιδεικτικά στο ψέμα ακροδεξιά μορφώματα, πιστεύοντας ότι θα κόψουν «φέτες» από τη ΝΔ ή και από ριζοσπαστικές δημοκρατικές δυνάμεις που μάχονται τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση, όμως, να αντιληφθεί ότι έτσι μπορεί τελικά να σκάβει τον λάκκο της και τελικά να βοηθάει στη διαμόρφωση ενός σκηνικού που θα ενισχύει συνολικά το μπλοκ δεξιάς και ακροδεξιάς.

Το τελικό ερώτημα είναι: Θα πέσουν ξανά οι πολίτες στην παγίδα της πολιτικής και εκλογικής χειραγώγησης; Θα κατευθυνθούν να επιλέξουν με κριτήριο την «πλύση εγκεφάλου» που τους γίνεται; Το «πολιτικό μαύρο χρήμα» και η διαπλοκή θα καθορίσουν σε σημαντικό, αν όχι σε μεγάλο και κύριο, βαθμό και την δική τους συνείδηση και τελικά την πορεία της χώρας; Θα συνεχίζει να θριαμβεύει σε αυτήν την χώρα και μάλιστα σε όλο και μεγαλύτερη έκταση και πάνω στα ερείπιά της, το καθεστώς της πελατειακής ψήφου, της μίζας και της εξαγοράς και της διαπλοκής με μεγάλα συμφέροντα; Αν συνεχιστούν όλα τούτα και δεν τα αποδοκιμάσουμε και δεν αποφασίσουμε να τα τελειώσουμε, δεν έχουμε κανένα απολύτως μέλλον. Η απόφαση είναι δική μας και το δίλημμα σκληρό: Εξαθλιωμένοι ραγιάδες ή ελεύθεροι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και αξιοπρεπή ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ