Η “Ανέλιξη” προχωρά βήματα μπροστά στον Δήμο Βέλου-Βόχας

100

Το τελευταίο διάστημα, λόγω και της προεκλογικής περιόδου, οι “προβολείς” πέφτουν στους αιρετούς που έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης στους δήμους του νομού.

Στο Δήμο Βέλου-Βόχας πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «ΑΝΕΛΙΞΗ» είναι ο κ.Ανδρέας Σιάχος. Ο κ. Σιάχος έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά και εξελέγη με το συνδυασμό του κ. Αννίβα Παπακυριάκου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Από τότε τοποθετήθηκε και παραμένει πρόεδρος στο Ν.Π.Δ.Δ «ΑΝΕΛΙΞΗ».

Στο Νομικό Πρόσωπο υπάγονται :

οι τρεις Παιδικοί Σταθμοί σε Βέλο, Βραχάτι και Ζευγολατιό,
ο Βρεφικός Σταθμός στο Ζευγολατιό,
τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων σε Βέλο, Βραχάτι και Ζευγολατιό
τα Κλειστά Γυμναστήριο σε Βέλο, Βραχάτι και Στιμάγκα και
το Κέντρο Νεολαίας & Πολιτισμού στις Κρήνες.

Στις παραπάνω δομές, την πενταετία της θητείας του κ.Α.Σιάχου έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές ενέργειες που προβάλλουν το Δήμο. Σε σχέση με τους μεγαλύτερους όμορους  Δήμους και τις αντίστοιχες οικονομικές δυνατότητες, το Ν.Π.Δ.Δ «ΑΝΕΛΙΞΗ» έχει καταφέρει να πετύχει σημαντικά πράγματα.

Πρόσφατα είχαμε την επιλογή του Κλειστού Γυμναστηρίου Βραχατίου, από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλευ Γυναικών-Silver European League.

Δεν πρόκειται για μια τυχαία επιλογή, αφού στα Κλειστά Γυμναστήρια γίνονται συνεχώς ενέργειες ανακαίνισης και αναβάθμισης (συντήρηση δαπέδου παρκέ, φωτισμός με Led κλπ )με σκοπό την δημιουργία βέλτιστου περιβάλλοντος προπόνησης για τις τοπικές ομάδες και πλέον και για τις εθνικές.

Στους Παιδικούς Σταθμούς, αποτελεί κοινή θέση των γονέων που αποστέλλουν τα παιδιά τους, ότι έχει υπάρξει εμφανής ποιοτική αναβάθμιση των δομών, με εργασίες ανακαίνισης, επέκτασης αιθουσών, δημιουργία ασφαλών και σύμφωνα με τις προδιαγραφές παιδικών χαρών.

Επίσης η υποβολή αιτήσεων γίνεται και μέσω ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρχει επιδότηση, ενώ το κόστος των τροφείων για τις οικογένειες εκτός ΕΣΠΑ είναι πάρα πολύ χαμηλό, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες.

Επιπλέον υπάρχει διαρκής συνεργασία και δωρεάν παροχή, παιδιάτρου και ψυχολόγου, ενώ πραγματοποιούνται δωρεάν και δύο εκδρομές το χρόνο. Τέλος, υπάρχει και η μεγάλη γιορτή που πραγματοποιείται στη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, τη χρονιά 2018-2019 λειτούργησε για πρώτη φορά Βρεφικό Τμήμα στο Ζευγολατιό, ενώ την προσεχή χρονιά θα λειτουργήσουν ακόμα δύο Βρεφικά Τμήματα σε Βραχάτι και Βέλο.

Φωτο. Παιδικός Σταθμός στο Βραχάτι

Στα ΚAΠΗ, ποτέ δε σταματούν οι δραστηριότητες. Εκδρομές, εκδηλώσεις (Τσικνοπέμπτη, Ημέρα Γυναίκας κλπ), ετήσιος χορός, μουσικές βραδιές, ημερίδες, δωρεάν συνεδρίες με ψυχολόγο, δωρεάν μηνιαίες εξετάσεις και αλλά πολλά. Και ο πρόεδρος ακολουθεί και συμμετέχει σε όλα. Το πιο σημαντικό ίσως για τα ΚAΠΗ, είναι η δημιουργία χορωδίας, με συμμετοχές σε φεστιβάλ και την απόκτηση βραβείων.

Φωτο. Εκδρομή των ΚΑΠΗ στο εξωετρικό

Τέλος, το Κέντρο Νεολαίας & Πολιτισμού στις Κρήνες, (που πραγματοποιούντα μαθήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων, κλασσικού, μοντέρνου και παραδοσιακών χορών, ζωγραφικής και εικαστικών) αποτελεί φορέα έντονης πολιτιστικής δράσης, με συμμετοχή μαθητών και από όμορους δήμους.

Και εκεί έχει πραγματοποιηθεί σημαντικό έργο, όπως η επέκταση της αίθουσας χορού, συνεχείς εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου, βελτίωση υποδομών και ποιοτική αναβάθμιση των ετήσιων εκδηλώσεων.

Αξιοσημείωτη, για το Κέντρο Νεολαίας & Πολιτισμού και το τοπικό διαμέρισμα Κρηνών, είναι η δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς, με τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, που χωρίς υπερβολή, αποτελεί στολίδι για την περιοχή.

Φωτο. Παιδική Χαρά Κέντρου Νεολαίας

Εκτός από τις παραπάνω δομές, το Ν.Π.Δ.Δ «ΑΝΕΛΙΞΗ», έχει επιτελέσει σημαντικό έργο και στην Κοινωνική Πολιτική και Παιδεία, αφού έχει θεσμοθετήσει οικονομική ενίσχυση των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, με βαθμολογία άνω των 18.000 μορίων. Επίσης  τους θερινούς μήνες, πραγματοποιείται πρόγραμμα «Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης» για παιδιά 8-15 ετών, με συμμετοχή τουλάχιστον 150 παιδιών.

Επιπλέον, έχει καθιερώσει την ανταποδοτική συλλογή πλαστικών καπακίωνν, με αντάλλαγμα αναπηρικά αμαξίδια, που έχουν δοθεί σε συμπολίτες με προβλήματα κινητικότητας.

Στον τομέα του περιβάλλοντος προωθεί τη φιλοσοφία της Ανακύκλωσης, τόσο με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΑΛΚΥΩΝ», εβδομαδιαίο πρόγραμμα ενημέρωσης των σχολείων του δήμου σε συνεργασία με τη «HELMEPA»-«Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος».

Τέλος το Νομικό Πρόσωπο, συνεργάζεται και στηρίζει τοπικούς φορείς όποτε του ζητηθεί, αφού έχει στην κατοχή του περίπου 400 καθίσματα, τα οποία παραχωρεί σε εκδηλώσεις των τοπικών φορέων, όπως και σύστημα βιντεοπροβολής που επίσης παραχωρείται.

Σε επικοινωνία σχετικά με την υποψηφιότητά του στις προσεχείς εκλογές της 26ης Μαΐου, δήλωσε την ικανοποίησή του για τη συνεισφορά του Ν.Π.Δ.Δ. στην τοπική κοινωνία.

Τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο κ.Αννίβα Παπακυριάκο, που του ανέθεσε και του εμπιστεύθηκε μια θέση ευθύνης και ελπίζει να έχει αποδειχθεί αντάξιος αυτής.

Δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή του σε αυτόν, αφού διακρίνει την ειλικρινή και ανιδιοτελή προσπάθειά του για προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Η τελευταία του δήλωση: «Δήμαρχε μαζί και στο επόμενο βήμα!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ