Η Κεφαλογιάννη «έδωσε» τον Μητσοτάκη: Είχα συμφωνήσει για το υπουργείο Πολιτισμού (video)

97

Στους λόγους για τους οποίους απέρριψε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού, αλλά και στις λεπτομέρειες για το παρασκήνιο που προηγήθηκε, αναφέρθηκε η βουλευτίνα της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Open TV.

Όπως αποκάλυψε η κ. Κεφαλογιάννη προϋπήρχε συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη για το υπουργείο Πολιτισμού, πάνω στο οποίο δούλεψε για 2,5 χρόνια και στήριξε τον προεκλογικό της αγώνα και προγραμματισμό.

«Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη. Ήταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης. Έχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για κλειστά πωλητήρια κι αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, για κινηματογράφους κτλ», ανέφερε η βουλευτίνα της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Ήμουν έτοιμη να προσφέρω τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου σ’ αυτό το χώρο. Ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το Τουρισμού. Θεωρώ ότι είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα προσφέρει και περίμενα κάτι άλλο. Περίμενα να τοποθετηθεί κάποιος άλλος, να δοκιμαστεί, να δουλέψει και να προχωρήσει. Όταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να δοκιμαστεί κι εμείς να κάνουμε κάτι άλλο».

Επίσης, η κ. Κεφαλογιάννη αποκάλυψε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται κουβένταΣου λέει κάποιος, σου προτείνουμε το υπ. Τουρισμού και εσύ λες ευχαριστώ, θα προτιμήσω να παραμείνω απλή βουλευτής και να στηρίξω από τη Βουλή το κυβερνητικό έργο. Προφανώς όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια τον τομέα του Πολιτισμού, έχεις και μία συμφωνία ότι αυτή θα είναι η θέση σου σε ένα κυβερνητικό έργο. Προφανώς, ο πρωθυπουργός αποφασίζει, κρίνει πως θα αξιοποιήσει τα στελέχη του».

Σε ερώτηση αν ζήτησε τη συνένωση των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, η κ. Κεφαλογιάννη είπε πως «δεν ήταν αυτό το ζήτημα» και σημείωσε με έμφαση πως το θέμα της σύζευξης των δύο υπουργείων ήταν σκέψη που είχε συζητηθεί από τότε που ανέβαλε εκείνη τον τομέα Πολιτισμού της ΝΔ, προσθέτοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είχε δείξει ότι το σκεφτόταν. Νομίζω το είχε πει και σε μια συνέλευση του ΣΕΤΕ».

Το σχετικό απόσπασμα:

https://www.youtube.com/watch?v=ODToAGwVv9s

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ