Η πολιτική διαδρομή του Θανάση δεν έχει όρια…απο τα “δεξιά” γλυκοκοιτάζει το ΣΥΡΙΖΑ…

92

Οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο να σβήσει τη φωτιά με την Τουρκία και να επιλύσει το Μακεδονικό την εξωθούν στην αλλαγή ατζέντας και στην έμφαση στην οικονομία, έστω κι αν ούτε εκεί υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή και το χρέος.

Σε αυτό το πλαίσιο, από το Μαξίμου διαφημίζεται η εισροή ξένων επενδύσεων στη χώρα, οι οποίες το 2017 κατέγραψαν ρεκόρ δεκαετίας, αγγίζοντας τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, υπερπροβάλλουν τα τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια, ύψους συνολικώς τριών δισ. ευρώ, τα οποία ανακοινώθηκαν το τελευταίο διήμερο: την επένδυση ύψους δύο δισεκατομμυρίων από την Deutsche Telekom για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τη δημιουργία fund 400 εκατομμυρίων ευρώ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και την επένδυση 600 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 2018, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Από εκεί και πέρα, στο Μαξίμου επιδιώκουν πάση θυσία να πέσουν οι τόνοι με τους ΑΝΕΛ κι ορισμένους βουλευτές τους οι οποίοι δείχνουν τάσεις αυτονόμησης, προεξαρχόντων των Κώστα Κατσίκη και Δημήτρη Καμμένου.

Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, κάνουν ρελάνς υποστηρίζοντας πως υπάρχουν και βουλευτές του κόμματος του Πάνου Καμμένου οι οποίοι “αλληθωρίζουν” προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Μας δίνουν, μάλιστα, και το παράδειγμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος άλλωστε έχει διαφοροποιηθεί από το κόμμα του κι έχει ταχθεί με το ΣΥΡΙΖΑ σε σειρά κοινωνικών νομοθετημάτων, όπως το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Δεν είναι, ωστόσο, ο μόνος από την έτσι κι αλλιώς μικρή Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, αλλά και τη στελεχιακή τους βάση ο οποίος καλοβλέπει την πιθανότητα να βρίσκεται και στην επόμενη Βουλή, αυτήν τη φορά με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδίως όσο το κόμμα του κ. Καμμένου συνεχίζει να καταγράφει χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ