Θ.Βασιλακόπουλος ” το σκουπιδοεργοστάσιο ΣΔΙΤ- Τατούλη επιβαρύνει περιβαντολογικά και οικονομικά όλους τους Πελοποννήσιους”

94

Τη Δευτέρα 4/6 παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα Κορινθιακά μέσα ενημέρωσης ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος, Θοδωρής Βασιλακόπουλος και ο Πέτρος Μπούρκουλας, πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Καλληρροητών και μέλος του Συντονιστικού των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Οιχαλίας και των οικισμών πέριξ της Παλαιοχούνης.

Το θέμα της συνέντευξης ήταν οι εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε την ανάγκη η κοινωνία να είναι ενήμερη για τις εξελίξεις της προωθούμενης λύσης ΣΔΙΤ, που πλήττουν το περιβάλλον και θα επιβαρύνουν οικονομικά όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου.

Αναφέρθηκε επίσης και στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει την Τετάρτη 6/6 και που θέμα της έχει, εκτός των άλλων, την αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων στην περιοχή που πρόκειται να κατασκευαστούν οι δύο από τις τρεις μονάδες, τονίζοντας ότι η βιασύνη αυτή είναι χαρακτηριστική για τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Αρχή για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Μπούρκουλας από την πλευρά του, αφού παρέθεσε ένα σύντομο ιστορικό της όλης πορείας του προωθούμενου έργου, αναφέρθηκε σε κραυγαλέες περιπτώσεις διαδικασιών, που έχουν προσβληθεί στα δικαστήρια και που γεννούν ερωτηματικά. τόσο για τη σκοπιμότητα, όσο και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μία από τις συμβαλλόμενες εταιρείες δεν υφίσταται, ούτε υπάρχει το καταστατικό της στα μητρώα των Επιμελητηρίων και επομένως η σύμβαση πρέπει να πάει ξανά στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να εγκριθεί!

Οι ομιλητές κατέληξαν επισημαίνοντας την ανάγκη η προωθούμενη λύση να σταματήσει και να ακολουθηθούν άλλες επιλογές για τη διαχείριση των απορριμμάτων που συνάδουν με τα δεδομένα του 2018 και εξυπηρετούν τις ανάγκες και του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ