ΜΑΝΗ

Η Μάνη είναι τόπος άγονος και ξερός, αλλά οι λιγοστές ξερικές πρασινάδες της έχουν συμπυκνωμένη γεύση και ευωδιά. Στη συνταγή αυτή παραδοσιακά χρησιμοποιούνται τα άγρια μαράθια, μάραθος δηλαδή, αλλά και οι πεντανόστιμες άγριες, αγκαθωτές αγκινάρες.

Το πιάτο αυτό μαγειρεύεται όχι μόνο την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και για αρκετό καιρό μετά, όσο υπάρχουν αγκινάρες και μάραθος. Αν μένετε μακριά από την πόλη και βρείτε άγριο μάραθο και άγριες αγκινάρες, προτιμήστε τα οπωσδήποτε, αλλιώς χρησιμοποιήστε αυτά που θα βρείτε στον μανάβη. Τη συνταγή αυτή είχε την καλοσύνη να μου στείλει για τον «Γαστρονόμο» η κ. Ελένη Γκλεζάκου, μαγείρισσα στην ταβέρνα «Στέκι του Νικόλα», στην Αρεόπολη.

Προετοιμασία: 45΄, Ψήσιμο: 2 ώρες

Υλικά για 6 άτομα

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *