Κ.Μητσοτάκης: «Η φωνή έγινε γροθιά και η γροθιά φονική βόμβα»!

75

 

Τέλος στο πανεπιστημιακό άσυλο! Υπερψηφίστηκε η κατάργησή του! Ένταση και αποχωρήσεις για δυο τροπολογίες!

Παρελθόν και με τη βούλα αποτελεί το πανεπιστημιακό άσυλο, η κατάργηση του οποίου υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης στο άρθρο 64 του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Το συγκεκριμένο άρθρο ψηφίσθηκε με 162 θετικές ψήφους έναντι 15 «κατά» και 21 «παρών» από τους 198 βουλευτές που μετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία.  Με αυτή την ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου, έκλεισε ο πρώτος κύκλος των νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία έχει προσδώσει στις διατάξεις μείζονα συμβολική και ουσιαστική αξία.

 

Η ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στοχεύει στην συκοφάντηση και το χτύπημα της κινηματικής δράσης και της Αριστεράς. Με ωμό τρόπο περιέγραψε την σκοπιμότητα που θα υπηρετήσει η ρύθμιση που θα γίνει νόμος του κράτους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η φωνή έγινε γροθιά και η γροθιά φονική βόμβα», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να δημιουργήσει «θολά όρια» μεταξύ των κινημάτων διεκδίκησης των φοιτητών και των φαινομένων που η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει στον όρο  «εγκληματικότητα» και «έκνομες ενέργειες»

Αντίστοιχο «τσουβάλιασμά» υπήρξε και στην περιγραφή που έκανε μιλώντας στην Βουλή για την κατάσταση στα πανεπιστήμια όπου αποτελείται από «ποικιλώνυμες ομάδες», από «καταλήψεις» και «ναρκωτικά». Στην συνέχεια επέμεινε στην ίδια εκδοχή λέγοντας ότι στα πανεπιστήμια δεν θα υπάρχουν πια «ούτε πράξεις κοινών μαφιόζων, ούτε πράξεις πολιτικών μπράβων».

Κατά τα άλλα περιέγραψε την ρύθμιση που προωθείται ως «μια μεταρρύθμιση που υπηρετεί την ακαδημαϊκή ελευθερία και την απρόσκοπτη διακίνηση των ιδεών» αλλά «δίχως τον φόβο των επεισοδίων, του μίσους και των καταστροφών».

Πριν από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού προηγήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μίλησε για την «βία της άκρας αριστεράς» που δεν επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που επίσης κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα λέγοντας: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο κατηγορίες ενεργειών:  Έκνομες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα εντός κάποιων – όχι όλων – των Πανεπιστημίων της χώρας: προπηλακισμοί, βιαιοπραγίες, καταστροφή δημόσιας περιουσίας, παρασκευή και κυκλοφορία παράνομων υλικών, διακίνηση ναρκωτικών. Έκνομες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα εκτός κάποιων Πανεπιστημίων της χώρας, με τους δράστες να καταφεύγουν εντός του Πανεπιστημίου μόνο και μόνο για να αποφύγουν τη σύλληψη, μετατρέποντας συνεπώς εν τοις πράγμασι τους χώρους των ΑΕΙ σε εμφανή πλην όμως απροσπέλαστα από τις αρμόδιες αρχές καταφύγια και ορμητήριά τους»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ