Ξεκίνησε στις εφτά το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα είχε  πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με σύνθημα “έξω οι νόθοι και η εργοδοσία από το συνέδριο της ΓΣΕΕ – ΓΣΕΕ εργατών και όχι των εργοδοτών”. Το μεσημέρι μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας και παρακολούθησαν το ξεδίπλωμα γιγαντοπανό στο ιστορικό και αιματοβαμένο από εργατικούς αγώνες κτίριο των μύλων…

Το γιγαντοπανό εικονίζει τους φονευθέντες λιμενεργάτες, κατά την γενική απεργία όλων των εργατών στο λιμάνι, το Μάη του 1934. Γράφει επίσης “100 χρόνια ανυποχώρητου αγώνα για το δίκιο της Εργατικής Τάξης”, όπως  και “Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών”.

Για τη διεξαγωγή του συνεδρίου έχει δημιουργηθεί κλίμα έντασης, από τις καταγγελία του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στη σύνθεση των συνέδρων του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ “νόθων αντιπροσώπων” και εκπροσώπων της εργοδοσίας, ενώ από την πλευρά της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει “τραμπουκισμούς” μελών του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει το συνέδριο επειδή δεν ελέγχει την πλειοψηφία του.

Το ΠΑΜΕ απαντάει στις καταγγελίες αυτές ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ μεταχειρίζεται κάθε μέσο προκειμένου να ελέγξει τη διοίκηση προς όφελος των εργοδοτικών και κυβερνητικών επιδιώξεων.

 

Στο κεντρικό αμφιθέατρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η τελετή έναρξης του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ εισέβαλαν δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι φύλακες της εκδήλωσης δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τα περίπου 1.000 μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία  εξουδετέρωσαν  μέλη της ΓΣΕΕ που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα.

 

Πληροφορίες από eleftheriaonline.gr και kalamatajournal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *