Ένα από τα παλιά, ξεχασμένα φαγητά, που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και που αν το δοκιμάσετε, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του. Τώρα που είναι η εποχή τους, πάρτε μερικές τρυφερές κορφάδες, βάλτε και δυο – τρία κολοκυθάκια και θα έχετε ένα εξαιρετικό, καλοκαιρινό φαγητό.Κάθε καλοκαίρι, περιμένουμε πώς και πώς να βγουν οι κολοκυθοκορφάδες για να μαγειρέψουμε ένα από τα νοστιμότερα χορτοφαγικά πιάτα που φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Το κακό είναι πως στην Αθήνα, στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μας (αν και είναι τεράστια) δεν τους βρίσκουμε εύκολα! Έτσι, στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Καλαμάτα τους δίνουμε και καταλαβαίνουν. Η παρανόηση που κάνουν πολλοί είναι να μπερδεύουν τις κολοκυθοκορφάδες με τους ανθούς κολοκυθιού. Δεν είναι το ίδιο πράγμα! Οι κολοκυθοκορφάδες είναι τα τρυφερά βλαστάρια της κολοκυθιάς που τα μαγειρεύουμε όπως όλα τα χόρτα, προσθέτοντας και γλυκά κολοκύθια και ίσως λίγες πατάτες. Η συνταγή μας μαγειρεύεται πολύ στη Μεσσηνία και αποτελεί μία κλασική παραδοσιακή συνταγή που σερβίρεται σχεδόν σε κάθε ταβερνα τις περιοχής! Αν βρείτε κολοκυθοκορφάδες δοκιμάστε τις ανεπιφύλακτα!

Πως καθαρίζουμε τις κολοκυθοκορφάδες

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΏ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *