Μαύρη Κορινθιακή σταφίδα… εξαφανίζει τις Πανάδες στο Πρόσωπο!

95

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από τις πανάδες τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες ιδιαίτερα  τους καλοκαιρινούς μήνες που το πρόβλημα οξύνεται.

Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων για να μην πούμε όλοι έχουν δει ή έχουν εμφανίσει πανάδες. Τώρα που το καλοκαίρι μας χτυπά την πόρτα το δέρμα μας είναι περισσότερο εκτεθειμένο στον ήλιο με αποτέλεσμα οι πανάδες να “φαίνονται” πιο εύκολα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι οι πανάδες, πως δημιουργούνται αλλά και πως αντιμετωπίζονται ;

Οι πανάδες (ή το μέλασμα στην ιατρική ορολογία) είναι πολύ κοινές βλάβες του δέρματος, καφέ ή γκριζοκυανού χρώματος κηλίδες, που παρουσιάζονται κατά κύριο λόγο στις γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας. Εμφανίζονται συνήθως στα ζυγωματικά, το άνω χείλος, το μέτωπο και το πηγούνι. Σχετίζονται κυρίως με την έκθεση στον ήλιο και τις ορμονικές διακυμάνσεις . Παγκοσμίως, έχει υπολογιστεί ότι πανάδες έχουν περίπου 45-50 εκατομμύρια άνθρωποι, το 90% των οποίων είναι γυναίκες.

26856242_1546054335483723_268384396_n

Η πρόληψη είναι η καλύτερη γιατρειά! Καλό θα ήταν λοιπόν όσοι αντιμετωπίζεται πρόβλημα με τις πανάδες ή έχετε προδιάθεση να αποφεύγετε την έκθεσή σας στον ήλιο. Αν φυσικά δε μπορείτε να αντισταθείτε στα καλέσματα του ήλιου φροντίστε να φοράτε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Η φύση είναι πάντα σύμμαχος μας και αν την εκμεταλλευτούμε σωστά μπορεί να μας δώσει τη λύση για την αντιμετώπισή τους. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι μπορούμε να κάνουμε με απλά καθημερινά υλικά που όλοι λίγο πολύ έχουμε στη κουζίνα μας:

Διαβάστε ολόκληρο το  άρθρο στον Ηλεκτρονικό οδηγό webkrinthos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ