Μπήκε η ελεγκτική εταιρεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ξεκίνησε ο διαχειριστικός έλεγχος

70

Τον έλεγχο των οικονομικών και των συμβάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκίνησε πιστοποιημένη ελεγκτική εταιρεία που ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. 

Οπως είχε προαναγγείλει ο κ. Νίκας, ανέθεσε σε ελεγκτική εταιρεία την παραλαβή των οικονομικών φακέλων, προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο από «σκελετούς» που ενδέχεται να υπάρχουν στα ντουλάπια της Περιφέρειας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας διατηρεί χαμηλούς τόνους – και δημοσίως εύχεται να μη βρεθεί τίποτα το επιλήψιμο. Την ίδια ευχή έκανε και την Κυριακή, στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκο Γόντικα ότι θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες της παράταξής του.

Σε αντίθεση με τον περιφερειάρχη, ο κ. Γόντικας στη συνεδρίαση του Περιφρειακού Συμβουλίου επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της συμβούλου Ντίνας Νικολάκου. «Θα απαιτήσουμε να συζητηθούν αναλυτικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο η δράση και τα αποτελέσματα των αναπτυξιακών εταιρειών που συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, και ειδικά η αμαρτωλή «Πελοπόννησος ΑΕ»» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γόντικας θυμώνοντας την κ. Νικολάκου. Στο διάλογο επενέβη πυροσβεστικά ο κ. Νίκας λέγοντας ότι εύχεται να μην βρεθεί τίποτα επιλήψιμο στον έλεγχο που θα διενεργηθεί.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την επικοινωνιακή διαχείριση, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα του ελέγχου στην «Πελοπόννησος ΑΕ», καθώς η προηγούμενη αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει πολλές φορές τον Πέτρο Τατούλη για τις συμβάσεις της αυτοδιοικητικής εταιρείας. Συγκεκριμένα η αντιπολίτευση κατηγορούσε τον κ. Τατούλη για «σκοτεινή» διαχείριση του δημόσιου χρήματος, καθώς η προηγούμενη περιφερειακή αρχή παρέκαμπτε τη «Διαύγεια» και τον δημόσιο έλεγχο μέσω συμβάσεων με την «Πελοπόννησος ΑΕ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ