Νεκρός ο πιλότος του αεροσκάφους – Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται (βίντεο)

98

Νεκρός είναι ο πιλότος του αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου.

Με ένα μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στέλνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πιλότου του ελληνικού μαχητικού αεροσκάφος που έπεσε στη θάλασσα ανοιχτά της Σκύρου, σημειώνοντας πως «έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας».

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», έγραψε στο μήνυμά του ο υπουργός Άμυνας.

Panos Kammenos@PanosKammenos

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ

Συγκεκριμένα, αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου.

Πηγές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί για αναχαίτιση.

Δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το αν έχει πέσει ή υπάρχει απώλεια επικοινωνίας.

Η συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους σημειώθηκε κατά την επιστροφή ελληνικού σχηματισμού δύο αεροσκαφών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σήμα έχει χαθεί από τις 12:15. το μαχητικό αεροσκάφος ήταν σε επιχείρηση μαζί με άλλα τρία ίδιου τύπου αεροσκάφη και όταν επέστρεφαν για προσγείωση ένας απο τους πιλότους ανάφερε ότι δεν είναι μαζί τους το ένα αεροσκάφος. Από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός και γίνονται παντού έρευνες για τον εντοπισμό του.

Διαψεύδονται τα σενάρια κατάρριψης του Mirage από το Πεντάγωνο και Τουρκία

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για την πτώση του Mirage 2000-5

Άμεση ενημέρωση Τσίπρα – Καμμένου για την πτώση του Mirage

Άμεση ήταν η ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για την πτώση του αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 ανοικτά της Σκύρου.

Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν τόσο για τις συνθήκες απώλειας επαφής με το αεροσκάφος όσο και για την εξέλιξη των ερευνών διάσωσης ενώ ζήτησαν να παραμείνουν ενήμεροι για ό,τι νεότερο προκύψει.

Πτώση Mirage: Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για το ελληνικό αεροσκάφος

Τι λένε οι Τούρκοι για την πτώση του Μirage 2000-5

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πήραν θέση για την φημολογία ότι το mirage2000 που αγνοείται είχε συμμετάσχει σε επιχείρηση αναχαίτισης.

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι Τούρκοι στην περιοχή που έπεσε το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος δεν υπήρχε κανένα τουρκικό.

Το Πεντάγωνο διαψεύδει τα σενάρια κατάρριψης του Mirage 2000-5

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπλοκής τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του ελληνικού Πενταγώνου με αφορμή την άκρατη φημολογία που αναπτύχθηκε λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απώλεια του ίχνους του.

Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές ενημέρωσης το ζευγάρι των ελληνικών Mirage 2000-5 κατευθύνθηκε στο Βόρειο Αιγαίο για την αποστολή αναχαίτισης η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς τα εχθρικά αεροσκάφη είχαν βγει απο το FIR ανά τη εισοδο του.

Και από την δική του πλευρά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πήραν θέση για την φημολογία ότι το mirage2000 που αγνοείται είχε συμμετάσχει σε επιχείρηση αναχαίτισης.

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι Τούρκοι στην περιοχή που έπεσε το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος δεν υπήρχε κανένα τουρκικό.

Mirage 2000: Αυτό είναι το αεροσκάφος που κατέπεσε

Ένα ελληνικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης (12/04/2018) ανοιχτά της Σκύρου. To δελταπτέρυγο Mirage 2000 (ελλ: οφθαλμαπάτη) είναι το βασικό μαχητικό αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιείται για αναχαίτιση και αποστολές κρούσης

Τα πρώτα αεροσκάφη παραδόθηκαν το Μάρτιο του 1976 και ενώ το σχήμα τους μοιάζει εξωτερικά με τα Mirage III/5 και 50, πρόκειται για ένα εντελώς νέο αεροσκάφος με εξελιγμένα συστήματα αναχαιτίσεως.

Τα φτερά έχουν το σχήμα χαμηλά τοποθετημένων Δέλτα με κομμένες άκρες και η άτρακτος έχει το σχήμα σωλήνα με οξεία μύτη και καλύπτρα θέσεως πιλότου σε μορφή φυσαλίδας.

Το Mirage 2000, που εξειδικεύτηκε από την αρχή στις αναχαιτίσεις παντός καιρού, είναι ένα από τα πιο ικανά μαχητικά στον κόσμο με υψηλή ευελιξία στις αερομαχίες με εχθρικά αεροσκάφη.

Στο δευτερεύοντα ρόλο του για προσβολές στόχων εδάφους, το Mirage 2000 φέρει πύραυλους, ρουκέτες και βλήματα κατευθυνόμενα από λέιζερ. Υπάρχει και το διθέσιο μοντέλο του αεροσκάφους, το 2000N (διείσδυσης), το οποίο διαθέτει δυνατότητα εκτοξεύσεως πυρηνικών όπλων μακράς άφεσης.

madata

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ