Ν.Νικολάκου “Κανένα μέλος του ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να φύγει από την παράταξη Τατούλη”

94

«Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που είμαστε στην παράταξη του Πέτρου Τατούλη δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από το συνδυασμό. Δε θα κάνουμε δώρο τη δουλειά μας», είπε χθες η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή τις διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ και την πιθανή υποψηφιότητα για την Περιφέρεια του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Η κα Νικολάκου τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποιοι θα θελήσουν να χειραγωγήσουν αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

ΚΙΝΑΛ

Μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ είπε: «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η κοινωνία εγκατέλειψε αυτό το χώρο. Πρέπει, λοιπόν, να κάνει μεγάλη προσπάθεια για αυτό και δεν μπορεί να υπάρχουν αποκλεισμοί, εκβιασμοί, εκφοβισμοί και διαγραφές. Αλίμονο, αν η αυτοδιοίκηση γυρίσει στην εποχή εκείνη που εντολές δίνονταν από τα κόμματα. Αυτή τη στιγμή όσοι συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του κ. Τατούλη, χωρίς να έχουμε πάψει να ανήκουμε σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, εκτελούμε με ευθύνη και ευθιξία τα καθήκοντά μας. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το 2010, τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε τη στήριξή του στον ανεξάρτητο συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου. Τότε υπήρξαν κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δημόσια είπαν ότι δε συμφωνούν με την άποψη του αρχηγού. Δεν είπε κανείς να τους διαγράψει. Άρα, λοιπόν, θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το λένε όσοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα διχασμού στην Πελοπόννησο Άλλωστε, ο κ. Μπουντρούκας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έκανε δήλωση ο ίδιος δημόσια ότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος συνδυασμός και είπε ότι θέλει παραγωγικές τάξεις. Τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον κ. Μπουντρούκα, έχω συνεργαστεί μαζί του και πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμη η φωνή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου».

«Δεν φεύγουμε από Π. Τατούλη»

Σε ό,τι αφορά συνολικά τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν στη παράταξη Τατούλη και την πιθανότητα να χαρακτηρισθούν αποστάτες, τόνισε: «Όλα τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με διαγραφές ή αποκλεισμούς είναι τόσο μακριά από τη δική μου πολιτική αντίληψη σε ό,τι έχει να κάνει με την αυτοδιοίκηση, που εάν γίνει, το λέω ευθέως, θα είμαι κάθετα απέναντι και με δημόσια δήλωσή μου για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα το ΚΙΝΑΛ, με διορισμένες νομαρχιακές, με διορισμένη κεντρική επιτροπή, χωρίς να έχουν γίνει συλλογικές εργασίες μέχρι τώρα σε κανέναν τομέα. Είπαν ότι θα κάνει στις 7 Νοεμβρίου μία περιφερειακή συνδιάσκεψη. Θεωρώ ότι είναι κατόπιν εορτής αυτό, όταν από τη μία λένε ότι θα είναι ο κ. Μπουντρούκας και από την άλλη ότι θα αποφασιστεί στις 7 Νοεμβρίου.

Είδα τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Αρκαδίας με δημόσια ανακοίνωση να κάνει αναφορά στον κ. Γιαννακούρα, ο οποίος έκανε δήλωση ότι θα παραμείνει στον κεντροαριστερό χώρο, αλλά και δίπλα στον κ. Τατούλη. Έτρεξε άρον άρον η Νομαρχιακή Επιτροπή να κάνει δήλωση εναντίον του κ. Γιαννακούρα, χωρίς ακόμα το ΚΙΝΑΛ να έχει ανακοινώσει τον υποψήφιο. Υπάρχει αγωνία, γιατί ο συνδυασμός της Νέας Πελοποννήσου είναι πολύ δυνατός και ο κ. Τατούλης έχει ένα πολύ δυνατό και ενισχυμένο πολιτικό προφίλ. Γιατί το έργο μας είναι τέτοιο που δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Γιατί εμείς δε λυγίσαμε ούτε ένα λεπτό σε οποιοδήποτε σημείο. Από τα μέλη του ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν στη Νέα Πελοπόννησο δεν πρόκειται ούτε ένας να φύγει από την παράταξή μας. Είναι κάτι το οποίο θεωρούμε ηθικό, τίμιο και πολιτικό. Δε θα κάνουμε δώρο τη δουλειά μας. Το έργο του κ. Τατούλη είναι και έργο δικό μας. Οι αποστασίες ανήκουν στο πολύ μακρινό παρελθόν και αυτά τα έχει πληρώσει πολύ σκληρά αυτή η χώρα».

Πηγή: tharrosnews.gr, kalimera-arkadia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ