Οι θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου: Εκρηκτικά αντί για αεροπλάνα και όλοι όσοι «ήξεραν»

80
FKM25 - 20010911 - NEW YORK, UNITED STATES : Smoke billows from the World Trade Center in New York, Tuesday 11 September 2001 after the towers collapsed. Two planes smashed within minutes of each other into the twin towers of New York's landmark World Trade Center on Tuesday in an apparent terorist attack. EPA PHOTO DPA/HUBERT MICHAEL BOESL/web/hpl-hh

Η 11η Σεπτεμβρίου, η ημέρα που σκόρπισε τον τρόμο στις ΗΠΑ με τις εικόνες που θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλες στο μυαλό όλων μας δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας – κάποιες από τις οποίες ιδιαίτερα διαδεδομένες.

Πράγματι ήταν τόσο απίστευτο, τόσο σοκαριστικό το θέαμα των δύο αεροπλάνων που έπεσαν στους δίδυμους πύργους του «World Trade Center», σε έναν χώρο που συμβόλιζε την αμερικανική παντοδυναμία, που πολλοί ακόμα και σήμερα αρνούνται ότι έγιναν έτσι τα πράγματα.

Ιδού μερικές από αυτές:

Το Πεντάγωνο δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο αλλά από πύραυλο

Εκτός από τα δύο αεροπλάνα που έπεσαν στους δίδυμους πύργους, ένα τρίτο χτύπησε το Πεντάγωνο. Ωστόσο κάποιοι επιμένουν πως η ζημιά στο Πεντάγωνο έγινε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από αμερικανικό έδαφος, προβάλλοντας ως επιχείρημα τις μικρές τρύπες που είχαν δεν θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από Boeing 757. Η εν λόγω θεωρία, όμως, δεν έχει βάση, καθώς στο σημείο βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου, ενώ υπάρχουν και στοιχεία από τηλεφωνήματα που έγιναν μέσα από το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της αεροπειρατείας.

Τα κτίρια είχαν μέσα εκρηκτικά

Οι συνωμοσιολόγοι υποστηρίζουν πως τα κτίρια δεν θα μπορούσαν να έχουν καταρρεύσει έτσι παρά μόνο εάν είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά.

Όσοι υποστηρίζουν την εν λόγω θεωρία αναρωτιούνται γιατί οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν τόσο γρήγορα (μέσα σε 10 δευτερόλεπτα), ενώ η φωτιά κράτησε μόλις 56 λεπτά στο World Trade Center 2 και 102 στο World Trade Center 1; Οι ίδιοι επικαλούνται και αναφορές που μιλούν για ήχους εκρήξεων λίγο πριν από την κατάρρευση, όπως και τα ίχνη από βίαιες εκτινάξεις, αρκετούς ορόφους κάτω από τα σημεία πρόσκρουσης με τα αεροπλάνα.

Οι αρχές αναφέρουν πως τα αεροπλάνα χτύπησαν τις κεντρικές κολώνες των Πύργων, καταστρέφοντας το σύστημα πυροπροστασίας, ενώ τα καύσιμά τους τροφοδότησαν τη φωτιά και έφτασαν σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, προκαλώντας ήχους που έμοιαζαν με εκρήξεις. Επίσης, δεν υπάρχει καμία απόδειξη εκρηκτικών ή κοψιμάτων στις κολώνες, τεχνική η οποία χρησιμοποιείται σε προγραμματισμένες κατεδαφίσεις.

Το τέταρτο αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο

Ένα τέταρτο αεροπλάνο, το οποίο κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο βγήκε από την πορεία του, όταν οι επιβάτες του επιτέθηκαν στους αεροπειρατές κάνοντάς τους να χάσουν τον έλεγχο και ρίχνοντας το αεροπλάνο 150 χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο του. Όμως κάποιοι επιμένουν πως η πτήση 93 της United Airlines καταρρίφθηκε από πύραυλο.

Ωστόσο, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα συντρίμμια, ενώ η αεροπειρατεία βιντεοσκοπήθηκε από το σύστημα εγγραφής του πιλοτηρίου.

Κάποιοι επενδυτές γνώριζαν για τις επιθέσεις

Ορισμένοι υποστηρίζουν πως κάποιοι γνώριζαν για τις συγκεκριμένες επιθέσεις, με αποτέλεσμα να κατευθύνουν αναλόγως τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο. Κάποιες συναλλαγές στις μετοχές των εταιρειών American Airlines και United, δηλαδή των δύο εταιρειών των οποίων τα αεροπλάνα καταλήφθηκαν από τους τρομοκράτες, έγειραν υποψίες. Αλλά από τις έρευνες από τις Αρχές Ασφαλείας αλλά και από την Επιτροπή Χρηματαγοράς και το FBI δεν προέκυψε κανένα στοιχείο.

Η επίθεση οργανώθηκε από τη Μοσάντ

Μια από τις διαδεδομένες θεωρίες είναι ότι 4.000 Εβραίοι που δούλευαν στους δίδυμους πύργους απουσίαζαν εκείνη την ημέρα από τη δουλειά τους, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Το εν λόγω «στοιχείο» χρησιμοποιείται από τους συνωμοσιολόγους για να «αποδείξουν» ότι οι επιθέσεις οργανώθηκαν από την Μοσάντ. Ο λόγος ήταν να να βοηθήσουν οι ΗΠΑ τους Ισραηλινούς ενάντια στους εχθρούς τους, να στρέψουν την προσοχή μακριά από την πολιτική τους απέναντι στους Παλαιστίνιους.

Ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι απαγόρευσε την κατάρριψη των αεροπλάνων

Ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί ο… παντοδύναμος αμερικανικός στρατός δεν κινήθηκε εναντίον των αεροπλάνων για να τα καταρρίψει, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο τότε αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι έδωσε εντολή να απαγορευθεί η κατάρριψη των αεροπλάνων. Οι επίσημες αναφορές όμως καταρρίπτουν το επιχείρημα. Με την εκδήλωση της αεροπειρατίας οι αναμεταδότες καταστράφηκαν, αλλά και οι προτεραιότητες της Πολεμικής Αεροπορίας δεν περιλαμβάνουν τον εσωτερικό εναέριο χώρο.

Αφορμή για την εισβολή στο Ιράκ

Κάποιοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι η επίθεση οργανώθηκε από μια ομάδα συντηρητικών Αμερικανών για να ενορχηστρωθεί στη συνέχεια η επίθεση στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και έπειτα στο Ιράν.

Κανένα… αεροπλάνο δεν έπεσε στους πύργους

Υπάρχουν και εκείνοι που αρνούνται ότι κάποιο αεροπλάνο έπεσε στους δίδυμους πύργους. Συγκεκριμένα, ο Μόργκαν Ρέινολτς, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της κυβέρνησης Μπους, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε κανένα αεροπλάνο που να έπεσε στους Δίδυμους Πύργους γιατί τα Boeing δεν θα μπορούσαν να διαπεράσουν τα ατσάλινα δοκάρια των κτιρίων. Σύμφωνα με έναν ακόμα συνωμοσιολόγο, χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι για να χτυπηθούν οι Πύργοι, ενώ στην τηλεόραση με ψηφιακά μέσα εμφανίστηκαν σαν αεροπλάνα.

Και το παιχνίδι των αριθμών

Και οι αριθμοί στο παιχνίδι: Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η 254η μέρα του χρόνου: 2+5+4 = 11. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου μένουν 111 μέρες για το τέλος του χρόνου. Οι Δίδυμοι Πύργοι, όπως στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλο, έδειχναν σαν τον αριθμό 11. Το πρώτο αεροπλάνο που χτύπησε τους πύργους ήταν η Πτήση 11 της American Airlines ή AA = και πάλι 11. – New York City = 11 γράμματα. Πτήση 11 – 92 επιβαίνοντες, 9 + 2 = 11. Ο ταχυδρομικός κώδικας για τη Νέα Υόρκη είναι 10001.

.altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ