Οι μέδουσες έφυγαν από τον Κορινθιακό…! οι λουόμενοι πλημμύρισαν τις παραλίες-φωτό

121

Οι μέδουσες στον Κορινθιακό  τα προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς και η αναμονή για αντίστοιχη… ταλαιπωρία λουομένων και καταστηματαρχών που δραστηριοποιουνται στις παραλιακές περιοχές του νομού Κορινθίας  ήταν θέματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία κι όχι μόνο επί 12 μήνες. Και στη διάρκεια του χειμώνα μάλιστα, η παρουσία των μεδουσών, που δεν έφυγαν από την περιοχή – παρότι «κρύωσαν» τα νερά, ήταν το νούμερο 1 θέμα συζητήσεις σε όλες τις παρέες που περίμεναν το καλοκαίρι με προσμονή μεν, με αγωνία δε για το αν θα καταφέρουν φέτος να απολαύσουν τη θάλασσα .

Κάπως έτσι φθάσαμε στα μέσα Μαϊου οπότε και άρχισαν δειλά δειλά να προσέρχονται στις παραλίες οι πρώτοι λουόμενοι. Η κάθοδος των πολιτών στη θάλασσα… κορυφώθηκε τα δυο προηγούμενα Σαββατοκύριακα.

Κι ακριβώς επειδή ήταν η πρώτη του καλοκαιριού, οι περισσότεροι προσήλθαν κάπως επιφυλακτικά στις παραλιακές περιοχές του Λουτρακίου της Κορίνθου του Ξυλοκάστρου περιμένοντας να βρεθούν αντιμέτωποι με της μέδουσες.

Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσαν όμως ότι οι τσούχτρες, παρότι είχαν δώσει το παρόν τον Απρίλιο και μέχρι τις αρχές Μαϊου σε κάποιες περιοχές, απο τις αρχές του Ιούνη και μέχρι σήμερα εξαφανίστηκαν!

Λουόμενοι του περασμένου Σαββατοκύριακου σε όλη την Κορινθία δεν συνάντησαν ούτε μια μέδουσα, την εποχή μάλιστα που πέρυσι, δεν τολμούσες να πλησιάσεις τη θάλασσα που είχε κατακλυστεί από κοπάδια τσουχτρών!

Το αν αυτό είναι συμπτωματικό, εποχικό ή αν για φέτος απαλλαγήκαμε από το βραχνά της τσούχτρας μένει να το δούμε το επόμενο διάστημα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ