Ο άριστος Μπογδάνος “αποδομεί” τον “ομοφοβικό, διεστραμμένο δολοφόνο και ρατσιστή” Τσε Γκεβάρα

287

Ξέρατε πως ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε Λα Σέρνα, γνωστός ως “Τσε”, ήταν ομοφοβικός και συμφωνούσε να στέλνονται για καταναγκαστική εργασία μαζί με τους αντεπαναστάτες; Ότι βασάνιζε ζώα, όπως όλοι οι κατά συρροή δολοφόνοι; Ότι ήταν ένας Αργεντίνος μπουρζουάς και ρατσιστής που θεωρούσε “άπλυτους” τους Αφρικανούς και “κατώτερους” τους Μεξικανούς;

Αν όχι, είναι γιατί δε διαβάζετε Μπογδάνο. Ούτε τις αμερόληπτες κι αντικειμενικές πηγές του Μπογδάνου, όπως η αμερικανική έκδοση της Huffigton Post. Αν το κάνατε, θα είχατε ξεστραβωθεί, δε θα αφήνατε τα παιδιά σας να κάνουν ποπ-είδωλο έναν τέτοιο δολοφόνο, ρατσιστή που βασάνιζε ζώα, και να φοράνε τα μπλουζάκια του, πιστεύοντάς τον για μεγάλο επαναστάτη.

Και μη βλέπετε που συμμετείχε στα ένοπλα, αντάρτικα κινήματα στο Μεξικό και την Αφρική για την απελευθέρωσή τους από δικτάτορες κι αποικιοκράτες, που προφανώς έπαιζαν ρόλο εκπολιτιστή και κοινωνού με τις δυτικές αξίες. Αυτά ήταν απλώς η βιτρίνα, για να σκεπάσει το σκοτεινό του πρόσωπο ενός διεστραμμένου γόη, που πλάσαρε το προφίλ μιας ευγενικής ψυχής.

Η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν είναι τέλειος, ειδικά όταν έχει ως μέτρο σύγκρισης την αριστεία και το ηθικό ανάστημα ενός μεγάλου ανδρός, όπως ο Κ. Μπογδάνος. Περιμένουμε σε επόμενα επεισόδια να αποδομήσει τον έκλυτο βίο του Άρη Βελουχιώτη, του Καρλ Μαρξ και άλλων γνωστών ιστορικών προσωπικοτήτων, που περνιούνταν για επαναστάτες. Κι αν δεν έχει πηγές Made in USA για όλα αυτά, μπορεί να καλύψει το κενό από τους φίλους του τους φασίστες, που έχουν πλούσιο υλικό και αμερόληπτες μελέτες σχετικά.

Οι πηγές εξάλλου δεν είναι απαραίτητες. Το βασικό είναι η αριστεία που ξεχειλίζει από παντού. Και τα νούμερα που θέλουν νούμερα και να τραβάνε την προσοχή μας, με κάθε τρόπο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ