Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΓΙΑΓΚΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

102
KODAK Digital Still Camera

 .Στην κατάμεστη «Κροκίδειο» Αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018, το απόγευμαη καθιερωμένη σύναξη πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.Διονυσίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Βαρνάβας Γιάγκου,Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης μίλησε με θέμα: «Αναζητώντας το νόημα…».

Ο π. Βαρνάβας με τον απλό, ρέοντα θεολογικό λόγο τουκατέδειξε ποιο θα πρέπει να είναι το αληθινό νόημα της ζωής μας, εστιάζοντας στην σχέση μας με τον Χριστό και στην διέγερση της καρδιάς μας να Τον συναντήσει.Για να συμβεί αυτό απαιτείται λόγος ύπαρξης, διότι τα περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα όπως η κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές,προέρχονται από το ότι δεν γνωρίζουμε γιατί ζούμε,καθώς ο φόβος του ανθρώπου να «δει» μέσα του και η υπαρξιακή του ανασφάλεια τον εμποδίζουν να βρει το αληθινό νόημα της ζωής.

Κλείνοντας την ομιλία του ο π. Βαρνάβας Γιάγκουεπεσήμανε ότι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι ουσιαστικά χρόνος ανανέωσης,μετανοίας,επανατοποθέτησης και επανεύρευσης του αληθινού νοήματος της ζωής, το οποίο στην ουσία είναι η εύρεση του Χριστού μέσω του αδελφού μας.

Από τη πλευρά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πανοσ.  Αρχιμ.π.Βαρνάβα Γιάγκου και έκλεισε την εσπερινή πνευματική σύναξη τονίζοντας ότι οι Χριστιανοί στο πρόσωπο του Χριστού βρίσκουν την αληθινή χαρά, αφού ο Χριστός «χθες και σήμερον ο αυτός και εις του αιώνας», νοηματοδοτεί τη ζωή τους σύμφωνα και με τον ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας Απόστολο Παύλο.  

Πηγή-korinthostv.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ