Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΕΝΕΟΥ-ΦΩΤΟ

99
KODAK Digital Still Camera

Η Ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάστηκε με λαμπρότητα κι εφέτος στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα ιστορική Ι. Μονή του Φενεού.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 2 Νοεμβρίου 2018, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και τους πατέρες της Ι. Μονής ο πανηγυρικός Εσπερινός και την επομένη Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε την Ι. Μονή, από νωρίς το πρωί, με λεωφορεία από σχεδόν όλες τις περιοχές της Ι. Μητροπόλεώς μας για να τιμήσει τον εορτάζοντα Άγιο αλλά και να  λάβει την ευλογία εκ των τιμίων χειρών του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο οποίος ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για τον τρόπο ζωής των Αγίων μας και το πως αυτοί σε δύσκολες περιόδους κατάφεραν να μείνουν πιστοί στην διδασκαλία της Εκκλησίας μας, μιμούμενοι την ζωή του Χριστού. Τόνισε δε, ότι σήμερα εορτάζουμε την ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου και όλοι εμείς μεταβήκαμε στην Ι. Μονή για να προσκυνήσουμε τα Ι. Λείψανά, που φυλάσσονται εδώ, ώστε να λάβουμε την χάρη και την ευλογία Του και επεσήμανε την ιστορικότητά της Ι. Μονής του Αγίου Γεωργίου Φενεού, καθώς επίσης και τον ζωτικής σημασίας ρόλο που διαδραμάτισε στην Τοπική Ιστορία της Κορινθίας. Τέλος, ευχαρίστησε όλους, όσοι του στάθηκαν στην πρόσφατή απώλεια της μητέρας του Ασπασίας, ανακοινώνοντας ότι το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο αυτής στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο.

Ευθύς αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναχώρησε για να παραστεί στο Γ’ Πανελλήνιο Συνέδριο για θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, που διεξήχθη στην Ι. Μητρόπολη Ηλείας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ