Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ- ΦΩΤΟ

105
KODAK Digital Still Camera

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα (παραπλεύρως Επισκοπείου) η καθιερωμένη εσπερινή Κατηχητική σύναξη πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Γονείς και παιδιά σε σχέση ή σχάση; Μια πρόταση για την αρμονική οικογένεια».

Ο π. Θεμιστοκλής με γνήσιο Εκκλησιαστικό φρόνημα, με σύνεση και πνευματικότητα, χρησιμοποιώντας την  βιωματική εμπειρία του ως πνευματικού καθοδηγητή εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής οικογένειας. Πιο συγκεκριμένα επεσήμανε πως η οικογένεια είναι δημιούργημα του Θεού, αποτελεί το πιο ευτυχισμένο καταφύγιο του ανθρώπου αλλά και την μήτρα διαφυλάξεως των παραδόσεων της φυλής μας. Στην «απνευμάτιστη» εποχή μας με τα πολλά διαζύγια, τις συμβιώσεις εκτός γάμου  και τις δυτικές συνθήκες διαβίωσης πολλά παιδιά ζουν μοναχικά με το σύνδρομο της «γονεοστέρησης». Δίδοντας την πρόταση για την αρμονική οικογένεια αντιπρότεινε πως η εν Χριστώ αγάπη και η ομοφροσύνη των γονέων, το οικογενειακό τραπέζι, η ηρεμία, το χαμόγελο, το σταθερό πρόγραμμα, δίδουν τη σωστή αγωγή στα παιδιά και καλλιεργούν ένα υγιές περιβάλλον ορθής ψυχοσωματικής αναπτύξεώς των.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον π. ΘεμιστοκλήΧριστοδούλου για την ωφέλιμη και διδακτική ομιλία του. Κλείνοντας  την πνευματική αυτή σύναξη ο Σεβασμιώτατος είπε πως: «Η οικογένεια, που αποτελεί την κατ᾿ οίκον Εκκλησία, είναι ένα μεγάλο σχολείο,το οποίο μαθαίνει στα παιδιά την ζωή, γι᾿ αυτό θα έχουμε ναυάγια όσο η οικογένεια δεν λειτουργεί με βάση τον Χριστό».

 

 
 
 
 
 
 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ