Παραπομπή και των 10 πολιτικών σε προανακριτική για τη Novartis αποφάσισε η Βουλή – Οι κόντρες και όλα όσα έγιναν στην Ολομέλεια – ΒΙΝΤΕΟ

103

Την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών συγκέντρωσε η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα τα οποία αναφέρονταν στην πρόταση.

Έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία με κόντρες και υψηλούς τόνους, λίγο μετά τις 5.30 το πρωί της Πέμπτης ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που παραπέμπει σε Προανακριτική Επιτροπή τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και για τους οκτώ πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα ΛοβέρδοΑνδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Συνολικά ψήφισαν 218 βουλευτές. Η ΝΔ, παρέστη στην ψηφοφορία, ωστόσο δεν προσήλθε στις κάλπες. Η ψηφοφορία ήταν μυστική όμως σύμφωνα με τις δηλώσεις των κομμάτων σχετικώς με την τοποθέτησή τους στην ψηφοφορία:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε υπέρ για όλα τα πρόσωπα

– Οι ΑΝΕΛ θα ψήφιζαν υπέρ για όλα τα πρόσωπα., με τον Πάνος Καμμένο να δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει για παραπομπή τον Μάριο Σαλμά, αλλά ανέφερε ότι οι βουλευτές του θα ψηφίσουν κατά συνείδηση

– Η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι θα έριχναν σε όλες τις κάλπες ψηφοδέλτιο που αναγράφει “Ναι στην σύσταση Επιτροπής για Προκαταρκτική Εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής)”, το οποίο καταμετράται ως άκυρο

– Η ΧΑ θα ψήφιζε υπέρ για όλα τα πρόσωπα

Το ΚΚΕ θα ψήφισε υπέρ για όλα τα πρόσωπα

– Η Ένωση Κεντρώων, θα ψήφιζε”παρών”

Οι κάλπες όπως έχει ανακοινωθεί δεν έφεραν τα ονόματα των αναφερόμενων στην δικογραφία προσώπων, αλλά αριθμούς. Αυτές αριθμήθηκαν ως εξής: η κάλπη με το Νο 1 ήταν για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Νο2 κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Νο 3 για τον ‘Αδωνη Γεωργιάδη, η Νο4 για τον Γιώργο Κουτρουμάνη, η κάλπη με το Νο5 για τον Ανδρέα Λοβέρδο , η Νο 6 κάλπη για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, η κάλπη Νο 7 για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, η Νο 8 κάλπη για τον Μάριο Σαλμά, η κάλπη Νο 9 για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η κάλπη με το Νο 10 για τον Γιάννη Στουρνάρα. Τα αναφερόμενα στην κυβερνητική πρόταση πρόσωπα, δεν ψήφισαν στις κάλπες, που τα αφορούν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Δημήτρης Αβραμόπουλος (ψήφισαν 218)

Εγκυρα 192, άκυρα 26

Υπέρ 188, παρών 4

Ευάγγελος Βενιζέλος (ψήφισαν 217)

Εγκυρα 191, άκυρα 26

Υπερ 185, παρών 6

Άδωνις Γεωργιάδης (ψήφισαν 218)

Εγκυρα 192, άκυρα 26

Υπέρ 186, παρών 6

Γιώργος Κουτρουμάνης (ψήφισαν 217)

Εγκυρα 192, άκυρα 25

Υπερ 180, κατά 1, παρών 11

Ανδρέας Λοβέρδος (ψήφισαν 217)

Εγκυρα 190, άκυρα 27

Υπερ 186, παρών 4

Ανδρέας Λυκουρέντζος (ψήφισαν 218)

Εγκυρα 190, άκυρα 28

Υπέρ 180, κατά 2, παρών 8

Παναγιώτης Πικραμμένος (ψήφισαν 218)

Εγκυρα 180, άκυρα 28

Υπέρ 170, κατά 8, παρών 12

Μάριος Σαλμάς (ψήφισαν 218)

Εγκυρα 192, άκυρα 26

Υπέρ 159, κατά 17, παρών 16

Αντώνης Σαμαράς (ψήφισαν 218)

Εγκυρα 191, άκυρα 27

Υπέρ 182, κατά 3, παρών 6

Γιάννης Στουρνάρας (ψήφισαν 218)

Εγκυρα 190, άκυρα 28

Υπέρ 182, κατά 2, παρών 6

Η Προανακριτική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 21 μέλη (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από την ΝΔ και ένας από κάθε ένα από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης). Η πρόταση της κυβέρνησης είναι η προανακριτική να έχει διάρκεια ένα μήνα, αλλά η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν και ζήτησαν τουλάχιστον 3 μήνες.
Τσίπρας: Ήταν φυσικό φαινόμενο το σκάνδαλο Novartis; – Σήμερα αποδεικνύεται πως δεν τα φάγαμε μαζί – ΒΙΝΤΕΟ

“Ήταν φυσικό φαινόμενο το σκάνδαλο Novartis;” διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση.

“‘Άκουσα πολλούς σήμερα στις ομιλίες τους να ομιλούν περί σκευωρίας, ωστόσο δεν άκουσα κανέναν σας να έχει το σθένος να αρνηθεί ευθέως την ύπαρξη σκανδάλου στο φάρμακο”, είπε ο Πρωθυπουργός. “Αφού υπάρχει σκάνδαλο πως διάολε έγινε αυτό; Φύτρωσε; Ήταν ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοι έφταιξαν για αυτό; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη;”, είπε χαρακτηριστικά.

“Για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, της τεράστιας ζημίας του ελληνικού δημοσίου, πολιτική ευθύνη υπάρχει; Αφήστε τη ποινική, να δεχθώ εγώ όλα όσα ειπώθηκαν και περί τεκμηρίου αθωότητας και περί ποινικών ευθυνών που δεν έχουν ακόμα αποδειχτεί και είναι φυσικό άλλωστε, αφού βρισκόμαστε στην αρχή της έρευνας. Πολιτική ευθύνη υπάρχει;”, συμπλήρωσε.

“Κύριε Μητσοτάκη, λυπάμαι πολύ, αλλά είχατε μια ευκαιρία σήμερα, εκ μέρους της παρατάξεως σας, που βάλλεται και ευλόγως της υπερασπίζεστε, να κάνετε μια υπέρβαση”, είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΝΔ και πρόσθεσε: “Είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε εκ μέρους της παράταξής σας που κυβερνούσε αυτά τα επίμαχα χρόνια, τουλάχιστον τη πολιτική ευθύνη”.

Η εικόνα του παλιού πολιτικού συστήματος στη χώρα ήταν: Αδιαφάνεια, διαβλητότητα, εκφυλισμός, αλαζονεία. Η αλαζονεία αυτή δεν έχει εκφραστεί με πιο χυδαίο τρόπο από ότι στο διαβόητο μότο της μνημονιακής τραγωδίας: «Μαζί τα φάγαμε»”, είπε.

“Ε, λοιπόν”, σημείωσε, “σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν τα φάγαμε μαζί: Δεν τα φάγαμε μαζί στο χρηματιστήριο, στη siemens, στον ΟΤΕ, στα δημόσια έργα, στα εξοπλιστικά, στα ΕΣΠΑ, στις προμήθειες, στο φάρμακο. Δεν τα φάγαμε μαζί, πως να το κάνουμε”.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος – Μην τολμήσετε να κλείσετε την υπόθεση αν δεν έρθουν όλα στο φως – ΒΙΝΤΕΟ

«Σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε «να τελειώσετε» τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε. Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα. Δεν είστε επικίνδυνοι μόνο για την οικονομία αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία» δήλωσε στη βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την υπόθεση της Novartis.

«Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης, ανέφερε , μετατρέπετε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας, Καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλογο», είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης; Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια;» ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν εμείς μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, οι πρώτοι που αντιδρούσατε ήσασταν εσείς. Αυτός που συμμαχούσε με τις φαρμακοβιομηχανίες ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα. Σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία. Όσο και να προσπαθείτε να το κρύψετε και να μεταλλαχθείτε, είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος, κύριε Τσίπρα», επισήμανε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και έναν χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Μην τολμήσετε να κλείσετε την υπόθεση αν δεν έρθουν όλα στο φως».

Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση: Η χώρα θα βρει τον δρόμο που της αξίζει και εσείς θα πάρετε δρόμο – ΒΙΝΤΕΟ

«Σκάνδαλο ή σκευωρία; Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Ισχύουν και τα δύο. Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. Υπάρχει σκευωρία της Κυβέρνησης με την ολοφάνερη επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων» είπε ξεκινώντας την ομιλία της κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis η Φώφη Γεννηματά.

Εμείς, συνέχισε η κ. Γεννηματά, ποτέ δεν αρνηθήκαμε την έρευνα. «Πρώτοι εμείς λέμε όλα στο φως με ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Και όσοι από τα πραγματικά γεγονότα βρεθούν ένοχοι να τιμωρηθούν. Να λάμψει η αλήθεια, αλλά αυτό να γίνει με την ομαλή λειτουργία των θεσμών».

«Απόψε κομπάζετε, υποδυόμενοι τους κατήγορους, τους αγγέλους της κάθαρσης. Αλλά δεν έχετε συναίσθηση της πραγματικής σας θέσης. Απόψε είστε εσείς που στέκεστε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Κι είμαστε εμείς που σας κατηγορούμε. Επώνυμα, χωρίς κουκούλες. Σας κατηγορούμε για τον θεσμικό κατήφορο που σπρώχνετε τη χώρα».

«Εμείς σας κατηγορούμε κι ο λαός θα σας κρίνει. Η χώρα θα βρει τον δρόμο που της αξίζει και εσείς θα πάρετε δρόμο. Το Κίνημα Αλλαγής θα φροντίσει και για τα δύο. Με την αυτόνομη πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο για πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας » είπε η κ. Γεννηματά.

Κουτσούμπας: Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ελεγχθεί και ο κ. Κουρουμπλής για τη Novartis – ΒΙΝΤΕΟ

Στο πλαίσιο του οξύτατου και εντεινόμενου ανταγωνισμού μεταξύ πολύ μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και καπιταλιστικών κρατών, ενέταξε το σκάνδαλο Novartis ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι ούτε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, δεν ακούστηκε λέξη για τα τεράστια προβλήματα των ασθενών, των χρόνια πασχόντων καθώς και εκείνων που αναγκάζονται να διακόψουν την περίθαλψή τους. Τόνισε ότι οι κυβερνήσεις μείωσαν την δημόσια δαπάνη για το Φάρμακο, όχι για να μειώσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά για να εφαρμόσουν την μνημονιακή πολιτική φορτώνοντας τα βάρη στσν λαό.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής, η οποία πρέπει να διερευνήσει όλους τους εμπλεκόμενους στο Φάρμακο, “και τον κ. Κουρουμπλή“, αλλά και όποιον άλλον ήθελε προκύψει στην πορεία διερεύνησης.

Πρόσθεσε ότι η επιτροπή πρέπει να έχει τη δυνατότητα εξέτασης των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων και υπογράμμισε την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στον νόμο με τον οποίο καθιερώθηκαν, τονίζοντας οτι αυτή η πρακτική ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει θέση αρχής στο ζήτημα αυτό και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για υποκρισία επί του ζητήματος, καθώς, όπως είπε, όταν ψηφιζόταν ο νόμος από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιταχθεί – αλλά τώρα τον χρησιμοποιεί, ενώ αν μελλοντικά χρησιμοποιηθεί εναντίον του “θα σκούζει”, όπως κάνει τώρα η ΝΔ που εισήγαγε τον νόμο.

Δεν μίλησε στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης – Έκανε λόγο για διαδικασία κλωτσοσκούφι – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο λόγος; Η αλλαγή του ονόματος του τέσσερις φορές, όπως είπε, στον κατάλογο των ομιλητών.

«Τώρα μου ανακοινώθηκε ότι μου αλλάζετε για 4η φορά στη σειρά των ομιλητών. Δεν θα κάνω ομιλία, θα την καταθέσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Είναι προσβλητικό όχι μόνο για εμένα, αλλά και για το σημαντικό θέμα που συζητάμε να έχουμε μια διαδικασία κλωτσοσκούφι». Διαβάστε εδώ την ομιλία που κατέθεσε

Ο Καμμένος δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής Σαλμά για την υπόθεση Novartis – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, είπε στη Βουλή, ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Μάριου Σαλμά, προκειμένου να τον διευκολύνει να καταθέσει ως μάρτυρας όσα γνωρίζει για την υπόθεση Novartis, και στην Ελλάδα, και στις ΗΠΑ.

“Εμείς προτείνουμε στον κ. Σαλμά να πάει να καταθέσει και εδώ και στην Αμερική. Και δεν θα τον εμποδίσουμε με την ιδιότητα του εξεταζομένου” είπε ο κ. Καμμένος.

“Δηλώνω ότι θα ψηφίσουμε υπέρ της σύστασης της Επιτροπής και θα υπηρετήσουμε την Επιτροπή. Παράλληλα δηλώνω ότι όσον αφορά στον Μάριο Σαλμά, μετά την ομιλία του και την απόδειξη ότι συνεισέφερε ο ίδιος την υπόθεση αυτή στην ελληνική Δικαιοσύνη και τις ΗΠΑ, προσωπικά εγώ – κατά συνείδηση θα ψηφίσουν οι βουλευτές – δεν θα ζητήσω την παραπομπή του για να διευκολύνω το έργο του ως μάρτυρας να καταθέσει για αυτή τη βρώμικη υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα” πρόσθεσε.

Tέλος, σημείωσε ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν να περιέχεται ο όρος “Μακεδονία” στο όνομα της πΓΔΜ, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα την εντιμότητα που διέπει την σχέση του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, καθώς και την αμοιβαία δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να υλοποιήσουν την εντολή του ελληνικού λαού “να σταματήσουν οι νταβατζήδες να ελέγχουν τον πολιτικό κόσμο της χώρας”.
Λεβέντης σε Τσίπρα: Του ζητώ να βγάλει τον Σαμαρά και τον Πικραμμένο από την ψηφοφορία – ΒΙΝΤΕΟ

Να αφαιρεθούν τα ονόματα των Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένου από τη διαδικασία ψηφοφορίας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Ζητώ από τον κ. Τσίπρα να βγάλει τον Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Πικραμμένο από την ψηφοφορία, δεν είναι καλό να υπάρχει δίωξη για πρωθυπουργούς, ότι κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας θα το βρει μπροστά του για τον εαυτό του», είπε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis ο Βασίλης Λεβέντης.

Αναφερόμενος σε αυτό καθ’ αυτό το σκάνδαλο Novartis, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η χώρα δεν χρεοκόπησε μόνο από τα 20 δισ. του συγκεκριμένου σκανδάλου, αλλά χρεοκόπησε και από τα ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα δημόσια έργα, με τις προσλήψεις και με τις παρανομίες και σκάνδαλα κάθε είδους καθώς και με τα όσα έκανε ο Βαρουφάκης ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ καθώς πολλά στελέχη του μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.

Μιχαλολιάκος: Ναι στη σύσταση Προανακριτικής για Novartis χωρίς ανώνυμους μάρτυρες – BINTEO

«Ψηφίζουμε υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που θα ερευνήσει το σκάνδαλο «Novartis», χωρίς όμως ανώνυμους μάρτυρες και ελπίζουμε στη κάθαρση», τόνισε στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της Χρυσής ΑυγήςΝίκος Μιχαλολιάκος, κατά τη συζήτηση της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της «Novartis».

«Είναι σαφέστατη η στάση της Χρυσής Αυγής. Λέει όχι στους ανώνυμους μάρτυρες οι οποίοι πρέπει να παρουσιαστούν στη Βουλή με το πρόσωπο τους και να καταθέσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει έλεγχος στην αξιοπιστία των προστατευόμενων μαρτύρων ενώ καταλόγισε υποκριτική στάση στη ΝΔ που σήμερα, όπως είπε, διαμαρτύρεται ότι χρησιμοποιούνται στην υπόθεση Novartis, ενώ η ίδια τους είχε νομοθετήσει και νομιμοποιήσει προκειμένου να καταθέσουν σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Οι κόντρες και οι εκρηκτικοί διάλογοι

Σαμαράς: Αν είσαι άντρας πες το δυνατά – Η φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε «φωτιά» στην Ολομέλεια – ΒΙΝΤΕΟ

Την οργή του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε μια φράση που ακούστηκε από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο πρώην Πρωθυπουργός βρισκόταν στο βήμα της Βουλής.

«Μα είναι κουβέντα αυτή μέσα στη βουλή; Πες τη δυνατά αν είσαι άντρας. Πες τη δυνατά αυτή την κουβέντα» είπε ενοχλημένος ο κ. Σαμαράς.

Καβγάς Βούτση – Σαμαρά στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Έναν έντονο διάλογο είχαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Νίκος Βούτσης, την ώρα που στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο πρώην Πρωθυπουργός.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος της Βουλής ρώτησε τον κ. Σαμαρά πόσα λεπτά χρειάζεται για να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του σχετικά με την υπόθεση της Νovartis. H ερώτηση του κ. Βούτση προκάλεσε την ενόχληση του κ. Σαμαρά με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι.

“Θερμό” επεισόδιο στο εντευκτήριο της Βουλής

Ένταση προκλήθηκε και στο εντευκτήριο της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά. Όλα ξεκίνησαν όταν μπήκε μέσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά και είπε: «Δεν έχουν καταλάβει ότι η κατάσταση έχει αλλάξει και δεν είναι αφεντικά του λαού ….».

«Εσύ ποια είσαι;» τη διέκοψε κάποια παριστάμενη, με την κ. Βαγενά να απαντά:

«Εγώ είμαι εκλεγμένη του ελληνικού λαού, εσύ ποια είσαι;» απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που επέμενε για ώρα να συνεχίζει να την ρωτά ποια είναι.

«Μπράβο, αυτή είναι η δημοκρατία σας, να ζητάτε στοιχεία» επενέβη κάποιος άλλος προκαλώντας αυτή την φορά την αντίδραση άλλης παρέας στο βάθος της αίθουσας.

«Δεν μας αφήνετε να ακούσουμε» αναφώνησαν δύο άνδρες που φέρεται να ανήκουν στη Ν.Δ..

Αυτή τη φορά παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης. «Οι κύριοι είναι βουλευτές και βρίσκονται εδώ;».

Χρειάστηκε να επέμβει η ασφάλεια για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με τον έναν εκ των δύο κυρίων να υποστηρίζει πώς έχει μάρτυρες ότι ο κ. Γάκης τον αποκάλεσε «καραγκιόζη» και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να το αρνείται.

Τότε, στην αίθουσα μπήκε ξανά η Άννα Βαγενά που φώναξε: «νομίζω ότι απέξω γράφει εντευκτήριο βουλευτών και ευρωβουλευτών…»

Άγρια κόντρα Πολάκη-Άδωνι στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής.

«Με θωρείς που σε θωρώ Πολάκη; Εσύ θα ονειρεύεσαι ότι θα με βάλεις φυλακή, εγώ θα σε βάλω» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Τη λάσπη στη γυρίζω. Δεν είμαστε το ίδιο και δεν θα γίνουμε ποτέ» του απάντησε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.

Βουλευτές Ν.Δ. σε Πολάκη: Μη γελάς ρε, λίγο σεβασμό – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου.

Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές της ΝΔ, ο Παύλος Πολάκης γελούσε από το έδρανο του και σιγοψιθύριζε λέγοντας “ναι ναι καλά μας τα λες”.
Η συμπεριφορά αυτή εξόργισε τους βουλευτές της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο και Βασίλη Κικίλια οι όποιοι του φώναξαν “μη γελάς ρε, λίγο σεβασμό”.

Ο κ. Πολάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους γελούσε την ώρα που μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμενος .

Ο κ. Πολάκης, αναφερόμενος στο παρελθόν, είπε ότι οι καρκινοπαθείς δεν μπορούσαν να πάρουν τα φάρμακα τους. «Γι’ αυτό γελούσα όταν μιλούσε ο κ. Πικραμμένος» σημείωσε ο Παύλος Πολάκης θέλοντας να εξηγήσει ότι το γέλιο του ήταν περισσότερο… πικρό.

Χαμός στη Βουλή- Η Χριστοδουλοπούλου στέλνει στον… αγύριστο βουλευτή- ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η πρόταση «άι στο διάβολο» που ακούστηκε σε διάλογό του με την προεδρεύουσα της βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα όπου ακούγεται η κα. Χριστοδουλοπούλου

Ο κ. Αθανασίου στη συνέχεια, ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, αλλά δεν του δόθηκε. Έτσι, ο κ. Δένδιας πήρε τον λόγο και διάβασε τα πρακτικά όσα κατέθεσε ο κ. Αθανασίου. «Στα πρακτικά της Βουλής αναφέρεται ότι μετά την άρνηση να μιλήσει ο κ. Αθανασίου ειπώθηκε «αι στο διάολο». Δικαιούμαστε αναφορά επί προσωπικού», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου απάντησε ότι δεν το είπε η ίδια, το χαρακτήρισε απαράδεκτο και ζήτησε να διαγράψουν την πρόταση από τα πρακτικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ