Πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα στον Απόστολο Παύλο Κορίνθου-φωτό-βίντεο

111

Κατακλύστηκε από κόσμο ο Καθεδρικός Ι. Ναός Αποστόλου Παύλου Κορίνθου στην εορταστική εκδήλωση για τα Άγια Χριστούγεννα που πραγματοποίησε η Ι. Μητρόπολη Κορίνθου με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους και Κάλαντα από την παιδική Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ»

Σε εορταστικό κλίμα και με μεγάλη κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο. Την Εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο κ. Πέτρος Θωμαΐδης, Δικηγόρος και  Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας.

Την έναρξη της εφετινής εορταστικής Εκδήλωσης έκανε η Παιδική Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό την Διεύθυνση  της κ. Χριστίνας – Παταπίας Μήτρου, ψάλλοντας Χριστουγεννιάτικους Ύμνους και Κάλαντα.

Στο δεύτερο μέρος της Εκδήλωσης η Χορωδία Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό την διεύθυνση του κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτου του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, απέδωσε Χριστουγεννιάτικους Εκκλησιαστικούς ύμνους σε Βυζαντινές εκτελέσεις κλασσικών μαθημάτων.

Στο τρίτο μέρος της Εκδήλωσης, ομίλησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανδρέας Κονάνος με θέμα: «Κάνε την καρδιά σου φάτνη του Χριστού». Ο π. Ανδρέας κατάφερε μέσα από παραδείγματα της καθημερινότητας να τονίσει ότι εορτάζουμε τα Χριστούγεννα γιατί ο Θεός από την άπειρη αγάπη του προς τους ανθρώπους έγινε άνθρωπος προκειμένου να σώσει τον άνθρωπο. Επομένως, κι εμείς, ως πιστοί Χριστιανοί, οφείλουμε, όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και κάθε ημέρα του χρόνου, να δίνουμε αγάπη στους συνανθρώπους μας. Μόνο τότε θα εορτάσουμε πραγματικά και θα εντρυφήσουμε στο νόημα και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Κλείνοντας την εορταστική αυτή Εκδήλωση ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τους χορωδούς για την εξαιρετική προσπάθειά τους ως και τον ομιλητή, τονίζοντας τις Αγιογραφικές θέσεις περι Αγάπης προς τον πλησίον μας αλλά και προς τον Άγιο Θεό, που εξαπέστειλέ τον      Μονογενή Του Υιό στον κόσμο Σωτήρα και Λυτρωτή και Ευεργέτη του κόσμου. Παράλληλα ευχήθηκε προς τους πιστούς, που έσπευσαν να συμμετάσχουν σ᾿ αυτή την πνευματική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας, να έχουν ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ