Η αναζήτησή μου για πληροφορίες γύρω από τις πίτες κρατάει χρόνια, έτσι, διαβάζοντας σε βιβλία ή περιοδικά, είδα ότι πρασόπιτες υπάρχουν καταγεγραμμένες πολλές ιδιαίτερα στην περιοχή της Ηπείρου και με διαφορετική ονομασία η καθεμιά. Έχω την τύχη να έχω φίλη από ορεινό χωριό της Ηπείρου, μαζί παλιά είχαμε φτιάξει μια πρασόπιτα που στα μέρη της την λένε “κασάτα” κάποια άλλη φορά θα σας δώσω τη συνταγή της. Η πρασόπιτα, λοιπόν, μπορεί να γίνει προσθέτοντας τυριά ή όχι, αυγά, τραχανά ή ρύζι ή πλιγούρι, με λάδι ή με βούτυρο. Άλλοι την φτιάχνουν με φύλλα ενδιάμεσα άλλοι όχι. Εγώ σήμερα ακολούθησα τις συμβουλές της φίλης μου για αυτή την πρασόπιτα κάνοντας τις δικές μου παρεμβάσεις και σας την παρουσιάζω.

Πρασόπιτα

Συστατικά

Για το φύλλο:

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • ½ κουτ. γλυκού  αλάτι
  • νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Hω συνέχεια εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *