ΡΕΒΙΘΑΔΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ (VIDEO)

104

Κάθε Σαββατοκύριακο ξεκουραζόμαστε και φτιάχνουμε μοναδικές συνταγές που συγκεντρώνουν την οικογένεια γύρω από το τραπέζι! Συγκεκριμένα, σε αυτό το μενού για το σαββατοκύριακο, καλωσορίζουμε τα φρέσκα του Σεπτεμβρίου και ετοιμάζουμε για εσάς εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες συνταγές με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου! Δείτε τις προτάσεις μας για το τί να μαγειρέψετε το σαββατοκύριακο και μην ξεχνάτε, για τις καθημερινές έχουμε για εσάς το μενού της εβδομάδας. Καλή απόλαυση!

Η ρεβιθάδα δεν είναι απλά άλλο ένα φαγητό, όταν έχεις κάνει επί δεκαετία διακοπές στη Σίφνο.Την νιώθεις αναπόσπαστο μέρος του τόπου, γιατί την έχεις βιώσει σαν σύμβολο, έθιμο και τελετουργία. Γιατί σύμφωνα με την παράδοση των Σιφνιών, η ρεβιθάδα ετοιμάζεται κάθε Σάββατο στο τσικάλι, μπαίνει στον ξυλόφουρνο αποβραδίς και είναι έτοιμη το πρωί, αποτελώντας το Κυριακάτικο εθιμικό πιάτο ενός Κυκλαδίτικου νησιού που έχει ταυτιστεί με τη γαστρονομία. Από τότε λοιπόν που πρωτοπήγα στη Σίφνο το 94 και λάτρεψα το νησί, αυτή η Σιφνέικη ρεβιθάδα, έγινε μέρος της οικογενειακής παράδοσης και στο σπίτι μου, στην Αθήνα.

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ