Σάλος με δημοσίευμα για sms προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με οδηγίες για τη διαχείριση της κρίσης ύστερα από τη φωτιά στο Μάτι

66

Σάλο έχει προκαλέσει το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” σύμφωνα με το οποίο εστάλη ηλεκτρονικά ένα κείμενο, μέσω sms, από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκλειστικά για εσωτερική χρήση, με οδηγίες για το πώς πρέπει να απαντούν και να χειρίζονται το θέμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το sms έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη μαύρη Δευτέρα (23 Ιουλίου), οπότε σημειώθηκε η πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και κατόπιν στο Μάτι και δύο μέρες πριν από την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Τόσκα και την αλλαγή στις ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο δημοσίευμα μάλιστα, αναφέρονται αναλυτικά οι οδηγίες που περιελάμβανε αυτό το sms. Συγκεκριμένα:

  • Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.
  • Ολοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
  • Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.
  • Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.
  • Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.
  • Ολοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.
  • Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.
  • Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.
  • Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.
  • Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.

“Πλαστό το sms” λέει το Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί ευθέως με επίσημη ανακοίνωση την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» πως το sms που παρουσιάζει ότι έχει σταλεί προς τα στελέχη του κόμματος την ώρα της τραγωδίας στο Μάτι είναι πλαστό.

«Ένα πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS, που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου, φιλοξενεί σήμερα (σ.σ. χθες) ο Ελεύθερος Τύπος.

Έσπευσε μάλιστα να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «αποβράσματα» του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια, έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης.

Εκείνο που ξεχνούν, και θα τους το θυμίσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, είναι ότι τέτοια άθλια μέσα, το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η αθλιότητα όσων τα χρησιμοποιούν».

Η απάντηση του Ελεύθερου Τύπου για τα SMS του Μαξίμου για τις πυρκαγιές

“Σχεδόν 24 ώρες από την κυκλοφορία του Ελεύθερου Τύπου, στις 17:25 της Κυριακής, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στο δημοσίευμά μας χαρακτηρίζοντας το SMS με τις οδηγίες προς τα κυβερνητικά στελέχη «πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες».

Συμφωνούμε απολύτως ότι το SMS είναι κακότεχνο και βλακώδες, απλώς για κακή τους τύχη δεν είναι πλαστό, αλλά πρόκειται για ένα κομμάτι της μακάβριας επικοινωνιακής προπαγάνδας που δημιούργησε το επιτελείο του Μαξίμου.

Η κυβέρνηση που έχει συλληφθεί «ψευδόμενη» πολλές φορές κατά τη διαχείριση της εθνικής τραγωδίας, συγκρουόμενη με την πραγματικότητα και επινοώντας θεωρίες συνωμοσίας, φτάνει στο σημείο να εγκαλεί τον «Ελεύθερο Τύπο» για το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του.

Δεν πείθει κανέναν το Μαξίμου. Η εφημερίδα μας έχει πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις για το τι πραγματικά συνέβη τη μοιραία βραδιά της 23ης Ιουλίου αναδεικνύοντας λάθη, ολιγωρίες αλλά και προσπάθειες συγκάλυψης των γεγονότων από τους γνωστούς προπαγανδιστές της κυβέρνησης.

Ο «Ε.Τ.» ήταν η εφημερίδα που αποκάλυψε το σήμα του Λιμεναρχείου Ραφήνας από το οποίο προέκυπτε ότι η ανεύρεση νεκρών είχε ξεκινήσει από τις 7:08 το απόγευμα της μαύρης Δευτέρας αλλά και τις αναφορές αστυνομικών για εντοπισμό θυμάτων λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ γκρεμίζοντας την προπαγάνδα για τη fake σύσκεψη στο Συντονιστικό. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα δημοσιεύματα ανάγκασαν εκ των υστέρων κορυφαίους υπουργούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη να παραδεχθούν ότι γνώριζαν για νεκρούς. Ακόμη και χθες αποκαλύψαμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε μείνει επί 6,5 ώρες στο Μάτι χωρίς ψηφιακούς ασυρμάτους.

Χρειάστηκαν άλλωστε τόσες ώρες για να δοθεί η απάντηση, η οποία ως συνήθως συνοδεύθηκε από ύβρεις, καθώς το Μαξίμου ανέφερε ότι «η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» εμμένει στην ορθότητα του ρεπορτάζ του σχετικά με το SMS. Το μήνυμα εστάλη την 1η Αυγούστου σε υπουργούς, βουλευτές και κομματικούς αξιωματούχους, ενώ εν πολλοίς περιέχει τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν δημοσίως τις προηγούμενες ημέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το γνωρίζουν αυτό και οι δεκάδες μάρτυρες – παραλήπτες του SMS. Ας ανοίξουν τα τηλέφωνα του επιτελείου του Μαξίμου για να δούμε ποιος και πότε έχει κάνει την αποστολή των ομαδικών SMS”.

enikos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ