Η συνταγή είναι Ελληνικότατη : Προβατίνα στην γάστρα με πατάτες και στην σάλτσα της μακαρόνια.!

Το κρέας τηςπροβατίνας ή  γίδας ή   δεν είναι από αυτά που συναντάς συχνά ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις αλλά ούτε είναι αγαπητό στο ευρύ κοινό.

Στα χωριά της Πελοποννήσου όμως, από παλιά ήταν μαζί με αυτό της προβατίνας το κρέας που ο πολύς κόσμος αγόραζε λόγω και της χαμηλότερης τιμής του. Επίσης στα χωριά τα μικρά ζώα ήταν αυτά που θα κρατούσαν για αναπαραγωγή ή για τη γιορτή του Πάσχα ή τα διάφορα πανηγύρια προκειμένου να γίνουν ψητά.

Η συνέχεια εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *