Υπέροχη συνταγή για όσους νηστεύουν που θα αρέσει σε όλους. Χαρακτηριστική «μυρωδιά» του κρητικού στιφάδου, όπως κι αν το φτιάξουμε, είναι τo κύμινο. Προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο κύμινο! Επίσης δάφνη και πιπέρι οπωσδήποτε. Προαιρετικά λίγο μπαχάρι, ενώ η κανέλλα και το γαρύφαλλο δεν συνηθίζονται στο στιφάδο με θαλασσινά.

Άλλη ουσιαστική διαφορά στο στιφάδο με τις σουπιές που φτιάχνουμε στην Κρήτη, είναι ότι οι περισσότερες μαγείρισσες βάζουν και λίγο από το μελάνι τους στο φαγητό. Μπορεί να σκουραίνει λίγο το πιάτο, αλλά μυρίζει θάλασσα και δένει καλύτερα η σάλτσα του.

Ας δούμε λοιπόν πώς γίνεται…

Περισσότερα ΕΔΩ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *