Στην Ελλάδα με το μετάλλιο στα χέρια ο Πετρούνιας- Σε λίγες ώρες ταξιδεύει για το χειρουργείο στη Γαλλία-φωτό

97

Mε το χρυσό μετάλλιο του θριάμβου και των ρεκόρ στα χέρια του επέστρεψε το Σάββατο το βράδυ από την Ντόχα στην Ελλάδα ο Λευτέρης Πετρούνιας.  

φωτό-ΕUROKINISSI

Η άφιξη του παγκόσμιου πρωταθλητή έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ μαζί με όλη την ελληνική αποστολή της ενόργανης γυμναστικής, που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.   Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης υποδέχτηκε όλους τους αθλητές.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος αν και σε λίγες ώρες θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό για την καριέρα του χειρουργείο στον ώμο.

φωτό-ΕUROKINISSI

Ο αθλητής θα ταξιδέψει την Κυριακή για την Γαλλία, συνοδευόμενος από τους δικούς του ανθρώπους και τον γιατρό της Ομοσπονδίας και μεθαύριο Δευτέρα (5/11) στις 7:15 το πρωί, θα χειρουργηθεί σε Ιατρικό Κέντρο, εξειδικευμένο στην αποκατάσταση ορθοπεδικών προβλημάτων, όπως αυτό στον αριστερό ώμο του Έλληνα Ολυμπιονίκη.

«Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για μένα αυτό το μετάλλιο», είπε μεταξύ άλλων.   «Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ κρίμα, ενώ πιστεύω στον εαυτό μου και στις δυνάμεις μου, να χάναμε μια συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και στους Έλληνες πως θα συνεχίσουμε αυτό το νικηφόρο σερί από το 2015, και γνωρίζοντας ότι θα μπω για χειρουργείο και πως θα μείνω κάποιους μήνες έξω, είπαμε να κάνω μια τελευταία προσπάθεια. Με βοήθησαν πολύ με τα λόγια τους ο προπονητής μου και ο γιατρός μου, προκειμένου να ξαναλλάξω γνώμη και να κάνω αυτή την τελευταία προσπάθεια πριν μπω στο χειρουργείο. Δεν είχα κάτι να χάσω, ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Αύριο, πετάω για τη Γαλλία, τη Δευτέρα θα χειρουργηθώ, οπότε δεν είχα κάτι να χάσω.

Πήγα στην Ντόχα μόνο για να διεκδικήσω πάλι τον τίτλο μου».

φωτό-ΕUROKINISSI

Στην συνέχεια τόνισε για το διαφορετικό που είχε αυτός ο αγώνας: «Το διαφορετικό ήταν ότι δεν είχα κάνει κανένα πρόγραμμα και καμία προετοιμασία. Το τελευταίο αγωνιστικό πρόγραμμά μου ήταν στην Γλασκόβη στο Ευρωπαϊκό, στις 12 Αυγούστου στον τελικό, και από τότε κατευθείαν τώρα στον προκριματικό.

Είναι δύσκολο να συμβεί και αυτό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για μένα. Πήγα με πολύ καλή ψυχολογία, αλλιώς δεν θα γινόταν να έρθει αυτό το αποτέλεσμα».   Στο τέλος ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε: «Έφτασα σε αυτή την διοργάνωση χωρίς να έχω πίεση από τους ανθρώπους που με στηρίζουν και ήταν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα. Κάτι που με αποσυμπίεσε πολύ.

Έφτασα στον αγώνα και είδα μερικές ελληνικές σημαίες. Όταν βγήκα για να αγωνιστώ, είδα πάνω από χίλιους Έλληνες. Και τότε ο προπονητής μου Δημήτρης Ράφτης με αγκάλιασε και μου είπε ” Κάντο γι’ αυτούς”.

Αγχώθηκα, συγκινήθηκα, αλλά μετά την έξοδο που δεν υπήρχε βήμα και την όλη εκτέλεση του προγράμματος, ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα έρθει αυτό το μετάλλιο. Με άγχωσε λίγο η εκτέλεση του Βραζιλιάνου Ζανέτι, που είναι ένας άξιος αντίπαλος και ήταν “ασημένιος” στο Ρίο, αλλά ευτυχώς πήγαν όλα καλά και παρέμεινε “ασημένιος”».

φωτό-ΕUROKINISSI

Πηγή-www.lifo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ