Στον ρυθμό των Ρίχτερ “χορεύει” από το πρωί η χώρα- Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος

95

Στο “χορό” των Ρίχτερ βρίσκονται από τα ξημερώματα αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Πριν από λίγο σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ έγινε τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς σε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων. Όσο για το επίκεντρο, εντοπίζεται στα 48 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

Λίγο αργότερα, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έκανε λόγο για σεισμό 5,2 Ρίχτερ νότια-νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το Patrinews.gr τον σεισμό τον ένιωσαν και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.
Σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο, 39 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σκιάθου, λίγο μετά τις 8 ο πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Επίσης, λίγο πριν τις 8 το πρωί, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 100 χιλιόμετρα νότιο νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

 

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ